Hoppa till innehållet
Riktig knackkorvsgryta

Riktig knackkorvsgryta

Riktig skinnfri knackkorv 280 g

4

1h 20min tillagningstid + 1h 20min total tid

Lätt

Peggyn pieni punainen keittiö -bloggen är författaren bakom detta recept. En mysig marinad med saftiga grönsaker, var goda!

Ingredienser

Riktig knackkorvsgryta
Marinaden
  • 2 msk rypsolja
  • 1 msk balsamico
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 rosmarinkvistar
  • 1 svartpeppar från kvarn

Instruktioner

Tvätta och skär potatisen och moroten till små bitar. Skär små snitt i korvarna och halvera om så önskas.
Skala löken och skär i fyra dela. Halvera paprikan, avlägsna fröna, skölj och skär till rejäla bitar. Halvera tomaterna.
Gör marinaden genom att skala och hacka vitlöken, riv bladen av rosmarinen och blanda ihop alla ingredienser.
Sätt råvarorna i en ugnsform och häll marinaden över härligheten, rör om. Täck in med folie och grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 45 minuter.
Avlägsna folien och grädda i ytterligare 10 minuter. Strö färsk rosmarin över den klara rätten och servera varm.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 584 kJ / 140 kcal 1577 kJ / 379 kcal
Fett 9.3 g 25.1 g
- varav mättat fett 2.6 g 7.1 g
Kolhydrat 8.9 g 24 g
- varav sockerarter 3.8 g 10.2 g
Protein 5 g 12 g
Fiber 1.3 g 3.5 g
Salt 1.1 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan