Siirry sisältöön
Kunnon nakkivuoka

Kunnon nakkivuoka

Kunnon kuoreton nakki 280 g

4

1t 20min työaika | 1t 20min kokonaisaika

Helppo

Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Kunnon nakkivuoassa yhdistyvät mehukkaat kasvikset, lempeän mausteinen marinadi, Herra Snellmanin Kunnon kuoreton nakkimakkara ja uunin lämpö.

Ainekset

Kunnon nakkivuoka
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 280 g
  • 400 g perunaa
  • 100 g porkkanaa
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl tuoretta rosmariinia koristeeksi
Marinadi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kpl rosmariinin vartta
  • 1 kpl mustapippuria myllystä

Ohje

Poista porkkanoista kova kanta. Pese ja leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.

Leikkaa kevyseti nakkien pintaan viiltoja ja halutessa puolita nakki.

Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan.

Puolita paprika, poista siemenet, huuhtele ja pilko reiluiksi paloiksi. Halkaise tomaatit.

Valmista marinadi kuorimalla ja hienontamalla valkosipuli. Revi rosmariinin oksasta lehdet pois ja sekoita lopuksi kaikki marinadin aineet keskenään.

Laita kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle sekoittaen.

Suojaa vuoan päällys foliolla. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 45 minuutiksi.

Poista folio ja jatka paistamista noin 10 minuuttia

Ripottele lopuksi tuoretta rosmariiniä päälle ja tarjoile lämpimänä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 270 g
Energia 584 kJ / 140 kcal 1577 kJ / 379 kcal
Rasva 9.3 g 25.1 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 7.1 g
Hiilihydraatit 8.9 g 24 g
- josta sokereita 3.8 g 10.2 g
Proteiini 5 g 12 g
Ravintokuitu 1.3 g 3.5 g
Suola 1.1 g 2.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Laatikkoruuat

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle