Kunnon nakkivuoka

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Kunnon nakkivuoka 2

Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Kunnon nakkivuoassa yhdistyvät mehukkaat kasvikset, lempeän mausteinen marinadi, Herra Snellmanin Kunnon kuoreton nakkimakkara ja uunin lämpö.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon kuoreton nakkimakkara (280 g)
  • 400 g perunoita
  • 100 g porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • tuoretta rosmariinia koristeeksi
Marinadi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rosmariinin oksa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

  1. Poista porkkanoista kova kanta. Pese ja leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.
  2. Leikkaa kevyseti nakkien pintaan viiltoja ja halutessa puolita nakki.
  3. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan.
  4. Puolita paprika, poista siemenet, huuhtele ja pilko reiluiksi paloiksi. Halkaise tomaatit.
  5. Valmista marinadi kuorimalla ja hienontamalla valkosipuli. Revi rosmariinin oksasta lehdet pois ja sekoita lopuksi kaikki marinadin aineet keskenään.
  6. Laita kaikki raaka-aineet uunivuokaan ja kaada marinadi päälle sekoittaen.
  7. Suojaa vuoan päällys foliolla. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 45 minuutiksi.
  8. Poista folio ja jatka paistamista noin 10 minuuttia
  9. Ripottele lopuksi tuoretta rosmariiniä päälle ja tarjoile lämpimänä.
Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä