Riktig knackkorvsgryta

Kunnon nakkivuoka 2

Peggyn pieni punainen keittiö -bloggen är författaren bakom detta recept. En mysig marinad med saftiga grönsaker, var goda!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Riktig skinnfri knackkorv
  • 400 g potatis
  • 100 g morot
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g körsbärstomater
  • färsk rosmarin för dekorering
Marinad:
  • 2 msk rypsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 st gren av rosmarin
  • svartpeppar ur kvarn

Riktig knackkorvsgryta — Gör så här

  1. Tvätta och skär potatisen och moroten till små bitar. Skär små snitt i korvarna och halvera om så önskas.
  2. Skala löken och skär i fyra dela. Halvera paprikan, avlägsna fröna, skölj och skär till rejäla bitar. Halvera tomaterna.
  3. Gör marinaden genom att skala och hacka vitlöken, riv bladen av rosmarinen och blanda ihop alla ingredienser.
  4. Sätt råvarorna i en ugnsform och häll marinaden över härligheten, rör om. Täck in med folie och grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 45 minuter.
  5. Avlägsna folien och grädda i ytterligare 10 minuter. Strö färsk rosmarin över den klara rätten och servera varm.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer