Hoppa till innehållet
Riktigt korvgulasch med persilja och pepparrot

Riktigt korvgulasch med persilja och pepparrot

Riktig skinnfri länk 450 g

4

30min tillagningstid + 1h 30min total tid

Medel

En smakrik gulasch räcker väl åt hela familjen! Receptet deltog i Kunnon Lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Punavuori Gourmet -bloggen

Ingredienser

riktigt korvgulasch med persilja och pepparrot
  • 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
  • 1 lök
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 2 msk olja
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 chili enligt tycke och smak
  • 7 skalade och skivade potatisar
Persiljeolja
  • 1 knippe persilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 några nypor salt
Pepparrotskräm
  • 125 g kvarg
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 1 några nypor salt

Instruktioner

Sautera löken i stekpanna i olja och tillsätt paprikapulver. Lägg i potatisen och rör om tills potatisen tar färg av löken och paprikan.
Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki

Täck med så mycket vatten att potatisen blir under ytan och koka. Tillsätt passerade tomater och puré. Lägg i korven i små bitar när potatisen mjuknat en del.

Kryddda med salt och peppar, skall inga barn äta gulaschen kan du spä på med lite chili.

Persiljeoljan gör du med en matberedare eller stavmixet. Pepparrotskrämen kan du med råge förbereda en timme innan du tar itu med resten av receptet.

Ät dem varma gulaschen med en kall inhemsk lager-öl.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 556 kJ / 134 kcal 2223 kJ / 535 kcal
Fett 10.2 g 41 g
- varav mättat fett 2.5 g 10 g
Kolhydrat 5.9 g 23.7 g
- varav sockerarter 1.1 g 4.5 g
Protein 5 g 19 g
Fiber 0.7 g 2.9 g
Salt 0.8 g 3.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan