Riktigt korvgulasch med persilja och pepparrot
4
30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Medel
Ingredienser
riktigt korvgulasch med persilja och pepparrot
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 1 lök
- 1.5 msk paprikapulver
- 2 msk olja
- 1 dl passerade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
- 1 chili enligt tycke och smak
- 7 skalade och skivade potatisar
Persiljeolja
- 1 knippe persilja
- 0.5 dl olivolja
- 1 några nypor salt
Pepparrotskräm
- 125 g kvarg
- 2 msk pepparrot på tub
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Sautera löken i stekpanna i olja och tillsätt paprikapulver. Lägg i potatisen och rör om tills potatisen tar färg av löken och paprikan.
Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki
Täck med så mycket vatten att potatisen blir under ytan och koka. Tillsätt passerade tomater och puré. Lägg i korven i små bitar när potatisen mjuknat en del.
Kryddda med salt och peppar, skall inga barn äta gulaschen kan du spä på med lite chili.
Persiljeoljan gör du med en matberedare eller stavmixet. Pepparrotskrämen kan du med råge förbereda en timme innan du tar itu med resten av receptet.
Ät dem varma gulaschen med en kall inhemsk lager-öl.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 556 kJ / 134 kcal | 2223 kJ / 535 kcal |
Fett | 10.2 g | 41 g |
- varav mättat fett | 2.5 g | 10 g |
Kolhydrat | 5.9 g | 23.7 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4.5 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 0.7 g | 2.9 g |
Salt | 0.8 g | 3.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.