
Riktigt korvgulasch med persilja och pepparrot
4
En smakrik gulasch räcker väl åt hela familjen! Receptet deltog i Kunnon Lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Punavuori Gourmet -bloggen
Ingredienser
- 1 pkt Riktig skinnfri länk (450 g)
- 7 skalade och skivade potatisar
- 1 hackad lök
- 1.5 msk paprikapulver
- 2 msk olja
- 1 dl passerade tomater
- 1 msk tomatpuré
- flingsalt och svartpeppar ur kvarn
- chili enligt tycke och smak
Persiljeolja
- 1 knippe persilja
- 0.5 dl olivolja
- 1 nypa salt
Pepparrotskräm
- 125 g kvarg
- 2 msk pepparrot på tub
- 1 nypa salt
Instruktioner
Sautera löken i stekpanna i olja och tillsätt paprikapulver. Lägg i potatisen och rör om tills potatisen tar färg av löken och paprikan.
Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki
Täck med så mycket vatten att potatisen blir under ytan och koka. Tillsätt passerade tomater och puré. Lägg i korven i små bitar när potatisen mjuknat en del.
Kryddda med salt och peppar, skall inga barn äta gulaschen kan du spä på med lite chili.
Persiljeoljan gör du med en matberedare eller stavmixet. Pepparrotskrämen kan du med råge förbereda en timme innan du tar itu med resten av receptet.
Ät dem varma gulaschen med en kall inhemsk lager-öl.,