
Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto
4
Maukas unkarilainen Kunnon makkaragulassi on nopea valmistaa ja maistuu koko perheelle, lapsille ilman piparjuurivaahtoa ja aikuisille kirpeän vaahdon kera. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Punavuori Gourmet -blogin tekemä.
Ainekset
- 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
- 1 sipuli pienittynä
- 1.5 rkl paprikajauhetta (ei tulista)
- 2 rkl öljyä
- 1 dl paseerattua tomaattisosetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- rouhittua chiliä maun mukaan.
Persiljaöljy
- 1 pnt persiljaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- hyppysellinen suolaa
- 7 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
Piparjuurivaahto
- 125 g rahkaa
- 2 rkl valmista piparjuuritahnaa (saa kaupasta)
- hyppysellinen suolaa
Ohje
Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki
Lisää perunat ja sekoittele hetken, niin että perunat ovat kauttaaltaan paprikajauheen peitossa
Lisää niin paljon vettä, että perunat peittyvät ja jätä kiehumaan
Lisää paseerattu tomaattisose ja tomaattipyre. Lisää makkarakuutiot gulassiin kun perunat ovat hieman pehmenneet
Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos tarjoat ruuan aikuisille, lisää myös chiliä.
Persiljaöljy: Pieni persilja ja pyöräytä sauvasekoittimella öljystä ja persiljasta tasainen tahna. Se saa jäädä aika juoksevaksi.
Piparjuurivaahto: Sekoita aineet ja anna maun tasaantua jääkaapissa noin tunnin.
Tarjoa Kunnon makkaragulassi höyryävän kuumana persiljaöljyn ja piparjuurirahkan kera. Juomaksi sopii aikuisille suomalainen lager-olut.