Rökt Iivari och grönsaker
40min
4
Lätt
Vår klassiska vän Iivari blir riktigt god på grillen, men den kan också tillredas i en rökpåse tillsammans med grönsaker. Perfekt för en regnig dag!
        
                              Ingredienser
Rökt Iivari och grönsaker
- 4 spetsig paprikor
 - 2 lök
 - 1 knippa salladslök
 - 0.5 kruka oregano
 - 10 färska salviablad
 - 2 msk olivolja
 - 1 tsk pepparmix
 - 1 tsk havssalt flingor
 - 1 rökpåse
 - 1 pkt Snellman Iivari slät grillkorv 400 g
 
Instruktioner
- Börja med att noggrannt läsa rökpåsens instruktioner.
 - Öppna korvpaketet, torka av korvarna med hushållspapper och stick hål i dem med en gaffel.
 - Skölj paprikorna. Skala löken och skär i bitar. Dela gräslöken i två och hacka grovt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt salviabladen, örterna, oljan och kryddorna. Blanda om.
 - Lägg grönsakerna och korvarna i rökpåsen. Stäng påsen enligt instruktionerna. Värm ugnen till 250 grader. Lägg rökpåsen på en ugnsplåt och placera på ugnens nedersta fals. Låt värmas på 250 grader i ungefär 10 minuter. Sänk värme till 200 grader och låt vara i 10-15 minuter till.
 - Ta rökpåsen ur ugnen, och låt stå i 5 minuter innan du öppnar den.
 - Servera tillsammans med en fräsch sallad.
 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 220 g | |
|---|---|---|
| Energi | 716 kJ / 173 kcal | 1575 kJ / 381 kcal | 
| Fett | 14.8 g | 32.6 g | 
| - varav mättat fett | 4.8 g | 10.7 g | 
| Kolhydrat | 1.9 g | 4.2 g | 
| - varav sockerarter | 1.3 g | 2.9 g | 
| Protein | 7 g | 16 g | 
| Fiber | 0.8 g | 1.7 g | 
| Salt | 0.9 g | 2 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Vår klassiska vän Iivari blir riktigt god på grillen, men den kan också tillredas i en rökpåse tillsammans med grönsaker. Perfekt för en regnig dag!