Hoppa till innehållet
Rökt Iivari och grönsaker

Rökt Iivari och grönsaker

4

40min total tid

Lätt

Vår klassiska vän Iivari blir riktigt god på grillen, men den kan också tillredas i en rökpåse tillsammans med grönsaker. Perfekt för en regnig dag!

Ingredienser

Rökt Iivari och grönsaker
  • 4 spetsig paprikor
  • 2 lök
  • 1 knippa salladslök
  • 0.5 kruka oregano
  • 10 färska salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 tsk havssalt flingor
  • 1 rökpåse
  • 1 pkt Snellman Iivari slät grillkorv 400 g

Instruktioner

Börja med att noggrannt läsa rökpåsens instruktioner.
Öppna korvpaketet, torka av korvarna med hushållspapper och stick hål i dem med en gaffel.
Skölj paprikorna. Skala löken och skär i bitar. Dela gräslöken i två och hacka grovt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt salviabladen, örterna, oljan och kryddorna. Blanda om.
Lägg grönsakerna och korvarna i rökpåsen. Stäng påsen enligt instruktionerna. Värm ugnen till 250 grader. Lägg rökpåsen på en ugnsplåt och placera på ugnens nedersta fals. Låt värmas på 250 grader i ungefär 10 minuter. Sänk värme till 200 grader och låt vara i 10-15 minuter till.
Ta rökpåsen ur ugnen, och låt stå i 5 minuter innan du öppnar den.
Servera tillsammans med en fräsch sallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 716 kJ / 173 kcal 1575 kJ / 381 kcal
Fett 14.8 g 32.6 g
- varav mättat fett 4.8 g 10.7 g
Kolhydrat 1.9 g 4.2 g
- varav sockerarter 1.3 g 2.9 g
Protein 7 g 16 g
Fiber 0.8 g 1.7 g
Salt 0.9 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan