Rökt Iivari och grönsaker
4
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Rökt Iivari och grönsaker
- 4 spetsig paprikor
- 2 lök
- 1 knippa salladslök
- 0.5 kruka oregano
- 10 färska salviablad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk pepparmix
- 1 tsk havssalt flingor
- 1 rökpåse
- 1 pkt Snellman Iivari slät grillkorv 400 g
Instruktioner
Börja med att noggrannt läsa rökpåsens instruktioner.
Öppna korvpaketet, torka av korvarna med hushållspapper och stick hål i dem med en gaffel.
Skölj paprikorna. Skala löken och skär i bitar. Dela gräslöken i två och hacka grovt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt salviabladen, örterna, oljan och kryddorna. Blanda om.
Lägg grönsakerna och korvarna i rökpåsen. Stäng påsen enligt instruktionerna. Värm ugnen till 250 grader. Lägg rökpåsen på en ugnsplåt och placera på ugnens nedersta fals. Låt värmas på 250 grader i ungefär 10 minuter. Sänk värme till 200 grader och låt vara i 10-15 minuter till.
Ta rökpåsen ur ugnen, och låt stå i 5 minuter innan du öppnar den.
Servera tillsammans med en fräsch sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 716 kJ / 173 kcal | 1575 kJ / 381 kcal |
Fett | 14.8 g | 32.6 g |
- varav mättat fett | 4.8 g | 10.7 g |
Kolhydrat | 1.9 g | 4.2 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 2.9 g |
Protein | 7 g | 16 g |
Fiber | 0.8 g | 1.7 g |
Salt | 0.9 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.