Rökt Iivari och grönsaker

Savustaja Iivarin makkarat 1

Vår klassiska vän Iivari blir riktigt god på grillen, men den kan också tillredas i en rökpåse tillsammans med grönsaker. Perfekt för en regning dag!

4

Ingredienser

  • 1 pkt (360 g) Snellman Iivari-grillkorv
  • 4 paprikor
  • 1–2 lökar
  • 1 knippa salladslök
  • 0.5 kruka mejram eller oregano
  • 10 färska salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 tsk havssaltflingor
  • 1 rökpåse

Rökt Iivari och grönsaker — Gör så här

  1. Börja med att noggrannt läsa rökpåsens instruktioner.
  2. Öppna korvpaketet, torka av korvarna med hushållspapper och stick hål i dem med en gaffel.
  3. Skölj paprikorna. Skala löken och skär i bitar. Dela gräslöken i två och hacka grovt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt salviabladen, örterna, oljan och kryddorna. Blanda om.
  4. Lägg grönsakerna och korvarna i rökpåsen. Stäng påsen enligt instruktionerna. Värm ugnen till 250 grader. Lägg rökpåsen på en ugnsplåt och placera på ugnens nedersta fals. Låt värmas på 250 grader i ungefär 10 minuter. Sänk värme till 200 grader och låt vara i 10-15 minuter till.
  5. Ta rökpåsen ur ugnen, och låt stå i 5 minuter innan du öppnar den.
  6. Servera tillsammans med en fräsch sallad.
Grillkorvar

“Grillkorv är en av finländarnas absoluta favoriter och därför vill vi också göra våra grillkorvar så bra som möjligt. Det ska vara mycket kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Korvarna innehåller varken svål eller maskinurbenat kött – endast handskuret, finländskt kött av gris och nöt. Och om inte förr så när man smakar dem märker man nog det.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer