
Savustaja Iivarin makkarat
4
40min kokonaisaika
Helppo
Klassikkomme Iivari maistuu mahtavalle grillattuna, mutta tässä reseptissä se valmistetaan savustuspussissa kasvisten kera! Kokeile vaikka sadepäivänä.
4
40min kokonaisaika
Helppo
Aloita ruoan valmistus lukemalla savustuspussin käyttöohjeet huolellisesti.
Avaa makkarapaketti, kuivaa makkaroiden pinta talouspaperilla ja pistele makkarat haarukalla.
Huuhtaise paprikat. Kuori halkaistut sipulit ja lohko puolikkaat, leikkaa kevätsipulit kahteen osaan ja silppua yrtti rouheasti. Laita kasvikset kulhoon, lisää salvianlehdet, yrtti, öljy ja mausteet. Sekoita.
Laita kasvikset ja makkarat savustuspussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita savustuspussi uunipellille ja siirrä pelti uunin alimmalle johteelle. Anna pussin olla uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka savustusta ja kuumennusta vielä 10–15 minuuttia.
Ota savustuspussi uunista, anna levätä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat pussin auki.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 711 kJ / 172 kcal | 1564 kJ / 378 kcal |
Rasva | 15 g | 32 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.8 g | 10.6 g |
Hiilihydraatit | 1.9 g | 4.2 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 2.9 g |
Proteiini | 7 g | 15 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.7 g |
Suola | 0.9 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Tallenna
Ostoslistalle