Savustaja Iivarin makkarat

Savustaja Iivarin makkarat 1

Klassikkomme Iivari maistuu hahtavalle grillattuna, mutta tässä reseptissä se valmistetaan savustuspussissa kasvisten kera! Kokeile vaikka sadepäivänä.

4

Ainekset

  • 1 pkt (360 g) Snellman Iivari
  • 4 suippopaprikaa
  • 1–2 sipulia
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 0.5 ruukkua meiramia tai oreganoa
  • 10 tuoretta salvianlehteä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • 1 savustuspussi

Savustaja Iivarin makkarat — Ohje

  1. Aloita ruoan valmistus lukemalla savustuspussin käyttöohjeet huolellisesti.
  2. Avaa makkarapaketti, kuivaa makkaroiden pinta talouspaperilla ja pistele makkarat haarukalla.
  3. Huuhtaise paprikat. Kuori halkaistut sipulit ja lohko puolikkaat, leikkaa kevätsipulit kahteen osaan ja silppua yrtti rouheasti. Laita kasvikset kulhoon, lisää salvianlehdet, yrtti, öljy ja mausteet. Sekoita.
  4. Laita kasvikset ja makkarat savustuspussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita savustuspussi uunipellille ja siirrä pelti uunin alimmalle johteelle. Anna pussin olla uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka savustusta ja kuumennusta vielä 10–15 minuuttia.
  5. Ota savustuspussi uunista, anna levätä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat pussin auki.
  6. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Grillimakkarat

“Kyllä grillimakkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista ja siksi me halutaan tehdä nämä omamme niin hyvin kuin osataan. Me laitetaan makkaraan paljon lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Eikä näissä ole kamaraa tai koneellisesti eroteltua lihaakaan, vaan ihan käsin leikattua suomalaista possua ja nautaa. Ja viimeistään maistamallahan tuon huomaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit