Siirry sisältöön
Savustaja Iivarin makkarat

Savustaja Iivarin makkarat

40min

4

Helppo

Klassikkomme Iivari maistuu mahtavalle grillattuna, mutta tässä reseptissä se valmistetaan savustuspussissa kasvisten kera! Kokeile vaikka sadepäivänä.

Ainekset

Savustaja Iivarin makkarat
  • 4 kpl suippopaprikaa
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kpl nippu kevätsipulia
  • 0.5 kpl ruukku oreganoa
  • 10 kpl tuoreita salvian lehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • 1 kpl savustuspussi
  • 1 kpl Snellman Iivari sileä grillimakkara 400 g

Ohje

Aloita ruoan valmistus lukemalla savustuspussin käyttöohjeet huolellisesti.

Avaa makkarapaketti, kuivaa makkaroiden pinta talouspaperilla ja pistele makkarat haarukalla.

Huuhtaise paprikat. Kuori halkaistut sipulit ja lohko puolikkaat, leikkaa kevätsipulit kahteen osaan ja silppua yrtti rouheasti. Laita kasvikset kulhoon, lisää salvianlehdet, yrtti, öljy ja mausteet. Sekoita.

Laita kasvikset ja makkarat savustuspussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita savustuspussi uunipellille ja siirrä pelti uunin alimmalle johteelle. Anna pussin olla uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja jatka savustusta ja kuumennusta vielä 10–15 minuuttia.

Ota savustuspussi uunista, anna levätä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat pussin auki.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 220 g
Energia 716 kJ / 173 kcal 1575 kJ / 381 kcal
Rasva 14.8 g 32.6 g
- josta tyydyttynyttä 4.8 g 10.7 g
Hiilihydraatit 1.9 g 4.2 g
- josta sokereita 1.3 g 2.9 g
Proteiini 7 g 16 g
Ravintokuitu 0.8 g 1.7 g
Suola 0.9 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle