Hoppa till innehållet
Rostad vitlöksnypotatis med paprikamarinerade filébiffar

Rostad vitlöksnypotatis med paprikamarinerade filébiffar

Snabb och mör filébiff rostad paprika av lantgris 460g

40min (varav 30min aktiv)

4

Lätt

Snellmanin kesän uutuuspihvit - Nopeat ja mureat maatiaispossun fileepihvit, saavat seurakseen mitä herkullisempia lisukkeita! Tässä reseptissä paahteisella paprikalla valmiiksi marinoitujen pihvin kanssa tarjoillaan valkosipulisia grillissä paahdettuja varhaisperunoita sekä raikasta ruohosipuli-jugurttikastiketta. Rapea pekoni-valkosiulvoi kruunaa herkkuaterian.

Ingredienser

Rostad vitlökspotatis
  • 800 g nypotatis
  • 3 msk olja
  • 5 vitlökslyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 kvist rosmarin
  • 8 kvistar färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 25 g smör
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • salt till kokningsvatten
graslök-yoghurtsås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0.3 kruka gräslök
  • 2 tsk fullkornssenap
  • 0.5 lime saft
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.3 tsk salt
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver

Instruktioner

Börja med att tillreda yoghurtsåsen. Rör bara ihop samtliga ingredienser i yoghurten till en jämn och fin sås och ställ till sidan.
Gör nu vitlökspotatis. Koka potatis i saltat vatten tills de mjuknat. Häll bort vattnet och låt potatisen svalna i kastrullen i väntan på grillandet.
Rör ihop tre finhackade vitlöksklyftor, örter, olja samt salt och peppar i en stor skål.
Skala och finhacka de två återstående vitlöksklyftorna. Skär ditt bacon i små bitar och stek knaprigt i en stekpanna. Stäng av plattan och lägg i smör och den finhackade vitlöken. Låt smöret smälta och vitlöken mogna på eftervärmen, men låt inte löken brynas. Håll lite värme på plattan med vitlökssmöret med bacon medan du färdigställer potatis och filébiffar.
Lägg nu de avsvalnade och kokta potatisarna i skålen med örter, olja och kryddor och rör runt. Grilla potatisarna tills de känns krispiga och fått en vacker färg. Ifall det blir kvar olja i skålen kan du pensla potatisen när den ligger på grillen. Håll värme i potatisen medan du fortsätter grilla filébiffarna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll varmt vitlökssmör med bacon över potatisen strax innan servering.
Angående biffarna är de enkla att grilla och det går snabbt, klart på bara cirka 5 minuter. Skär skivor av biffarna och servera tillsammans med potatis och sås.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 696 kJ / 167 kcal 2436 kJ / 584 kcal
Fett 10.4 g 36.5 g
- varav mättat fett 3.4 g 12 g
Kolhydrat 9.9 g 34.6 g
- varav sockerarter 1.5 g 5.1 g
Protein 9 g 31 g
Fiber 0.8 g 2.8 g
Salt 1.3 g 4.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan