Siirry sisältöön
Paahdetut varhaisperunat ja paprika-fileepihvit

Paahdetut varhaisperunat ja paprika-fileepihvit

Maatiaispossun nopea ja murea fileepihvi paahteinen paprika 4 kpl 460 g

40min (josta aktiivista 30min)

4

Helppo

Snellmanin kesän uutuuspihvit - Nopeat ja mureat maatiaispossun fileepihvit, saavat seurakseen mitä herkullisempia lisukkeita! Tässä reseptissä paahteisella paprikalla valmiiksi marinoitujen pihvin kanssa tarjoillaan valkosipulisia grillissä paahdettuja varhaisperunoita sekä raikasta ruohosipuli-jugurttikastiketta. Rapea pekoni-valkosiulvoi kruunaa herkkuaterian.

Ainekset

Valkosipuliset varhaisperunat
  • 800 g varhaisperunoita
  • 3 rkl öljyä
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 kpl rosmariinin oksaa
  • 8 kpl timjamin vartta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
  • 25 g voita
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • suolaa keitinveteen
Ruohosipuli-jogurttikastike
  • 2 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 0.3 kpl ruukkua ruohosipulia
  • 2 tl kokojyväsinappia
  • 0.5 kpl limen mehua
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.3 tl suolaa
  • 0.5 tl savupaprikajauhetta

Ohje

Valmista ensin ruohosipuli-jogurttikastike maustumaan sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet keskenään.

Valmistele valkosipuliset varhaisperunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsien perunoiden keitinvesi pois ja jätä perunat jäähtymään ja odottamaan grillausta.

Sekoita kolme hienonnettua valkosipulinkynttä, yrtit, öljy, suola sekä pippuri keskenään isossa kulhossa.

Kuori ja hienonna loput valkosipulinkynsistä. Leikkaa pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla rapeiksi. Laita levy pois päältä ja lisää pannulle voi sekä hienonnettu valkosipuli. Anna voin sulaa ja valkosipulin kypsyä jälkilämmöllä, mutta älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Pidä pekoni-valkosipulivoi lämpimänä sillä aikaa kun valmistat perunat ja fileepihvit.

Lisää keitetyt perunat yrttiöljykulhoon ja pyörittele perunat öljyssä. Grillaa maustetut, kypsät perunat grillissä rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Jos yrttiöljyä jää kulhon pohjalle, voit käyttää sitä perunoiden voiteluun grillauksen aikana. Pidä grillatut perunat lämpiminä sillä aikaa kun kypsennät fileepihvit. Kaada lämmin pekoni-valkosipulivoi perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Grillaa Maatiaispossun fileepihvit grillissä kypsiksi. Pihvit kypsyvät nopeasti, noin 5 minuutissa. Leikkaa pihvit viipaleiksi ja tarjoile perunoiden ja kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 696 kJ / 167 kcal 2436 kJ / 584 kcal
Rasva 10.4 g 36.5 g
- josta tyydyttynyttä 3.4 g 12 g
Hiilihydraatit 9.9 g 34.6 g
- josta sokereita 1.5 g 5.1 g
Proteiini 9 g 31 g
Ravintokuitu 0.8 g 2.8 g
Suola 1.3 g 4.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle