Saftig sub med salami och picklade körsbärstomater
4
30min tillagningstid + 24h 30min total tid
Lätt
Ingredienser
picklade körsbärstomater
- 250 g körsbärstomat
- 2 dl vatten
- 1 dl ättika
- 0.5 dl socker
- 0.5 tsk salt
Saftig sub med salami
- 2 förgräddade baguetter
- 1 pkt Snellman Chorizo salami 100 g
- 100 g ost skivor
- 150 g blad isssallad
- 1 rödlök
- 0.5 dl aioli
Instruktioner
Picklade körsbärstomater
Tvätta körsbärstomaterna noga. Stick några hål i tomaterna med en tandpetare och placera i ett rent kärl med lock. Häll upp ättika, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret upplösts i vätskan. Häll blandningen över körsbärstomaterna, krydda med salt och stäng locket. Låt först svalna i rumstemperatur och lyft sen i kylskåp. Låt blandningen ta smak åtminstone över natten. Du kan också krydda med andra nyanser, till exempel timjan eller vitlök om du vill.
Saftig sub med salami
Grädda batongerna enligt föreskrifterna på förpackningen och låt svalna en stund. Skär upp batongerna och lägg i ostskivor. Grädda ännu batongerna i 225 grader cirka 2–4 minuter tills osten smält. Tag bröden ur ugnen och placera salami, sallad, skivad rödlök och dina picklade körsbärstomater och avrunda med fräsch aioli.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 665 kJ / 158 kcal | 1994 kJ / 475 kcal |
Fett | 5.9 g | 17.8 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 3.8 g |
Kolhydrat | 20.9 g | 62.8 g |
- varav sockerarter | 7 g | 21 g |
Protein | 5 g | 14 g |
Fiber | 1.2 g | 3.7 g |
Salt | 1 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.