Hoppa till innehållet
Saftig sub med salami och picklade körsbärstomater

Saftig sub med salami och picklade körsbärstomater

Chorizo salami 100 g

4

30min tillagningstid | 24h 30min total tid

Lätt

Den här läckra mackans magi uppstår med hjälp av Snellmans läckra salami. Du kan välja smak själv, en Italien-inspirerad Milano, eldig Chorizo eller en klassisk Pepperoni. Eller varför inte kombinera alla tre! Färska grönsaker och syrligt picklade körsbärstomater kompletterar helheten!   Det är receptet är framtaget av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

picklade körsbärstomater
  • 250 g körsbärstomat
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
Saftig sub med salami

Instruktioner

Picklade körsbärstomater

Tvätta körsbärstomaterna noga. Stick några hål i tomaterna med en tandpetare och placera i ett rent kärl med lock. Häll upp ättika, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret upplösts i vätskan. Häll blandningen över körsbärstomaterna, krydda med salt och stäng locket. Låt först svalna i rumstemperatur och lyft sen i kylskåp. Låt blandningen ta smak åtminstone över natten. Du kan också krydda med andra nyanser, till exempel timjan eller vitlök om du vill.

Saftig sub med salami

Grädda batongerna enligt föreskrifterna på förpackningen och låt svalna en stund. Skär upp batongerna och lägg i ostskivor. Grädda ännu batongerna i 225 grader cirka 2–4 minuter tills osten smält. Tag bröden ur ugnen och placera salami, sallad, skivad rödlök och dina picklade körsbärstomater och avrunda med fräsch aioli.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 695 kJ / 166 kcal 2084 kJ / 497 kcal
Fett 6.8 g 20.5 g
- varav mättat fett 1.6 g 4.8 g
Kolhydrat 20.9 g 62.8 g
- varav sockerarter 7 g 21.1 g
Protein 5 g 14 g
Fiber 1.2 g 3.7 g
Salt 1 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan