Siirry sisältöön
Subileipä salamilla ja pikkelöidyillä kirsikkatomaateilla

Subileipä salamilla ja pikkelöidyillä kirsikkatomaateilla

Chorizo salami 100 g

4

30min työaika | 24t 30min kokonaisaika

Helppo

Tämän mehevän subileivän salaisuus on herkullinen Snellmanin salami: voit valita mielesi mukaan Italialaistyyppisen Milanon, mausteisen Chorizon, perinteisemmän pepperonin tai käyttää vaikka kaikkia kolmea! Tuoreet kasvikset ja hapokas pikkelöity kirsikkatomaatti kruunaavat kokonaisuuden. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
Subileipä salamilla
  • 2 kpl esipaistettuja patonkeja
  • 1 kpl Snellman Chorizo salami 100 g
  • 100 g juustoviipaletta
  • 150 g jääsalaatin lehteä
  • 1 kpl punasipulia
  • 0.5 dl aiolia

Ohje

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Pese kirsikkatomaatit huolellisesti. Pistele tomaatteihin muutama reikä hammastikulla ja aseta ne puhtaaseen kannelliseen astiaan. Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka ja sokeri. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
Kaada liemi kirsikkatomaattien päälle, mausta suolalla ja sulje kansi. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta sen jälkeen jääkaappiin. Anna maustua vähintään yön yli. Halutessasi voit maustaa liemen esim. timjamilla tai valkosipulilla.

Subileipä salamilla

Paista patongit paketin ohjeiden mukaisesti ja anna jäähtyä hetki. Halkaise patongit ja laita väliin juustoa. Paahda leipiä 225 asteisessa uunissa 2–4 minuuttia kunnes juusto sulaa. Ota leivät uunista ja asettele juuston päälle Snellman salamia, salaattia, siivutettua punasipulia ja pikkelöidyt kirsikkatomaatit. Viimeistele leivät aiolilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 695 kJ / 166 kcal 2084 kJ / 497 kcal
Rasva 6.8 g 20.5 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 4.8 g
Hiilihydraatit 20.9 g 62.8 g
- josta sokereita 7 g 21.1 g
Proteiini 5 g 14 g
Ravintokuitu 1.2 g 3.7 g
Suola 1 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle