Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker
3h
8
Medel
Ugnsfilé är kanske inte den snabbaste rätten att tillreda, men medan filén steks i ugnen kan du t.ex. passa på att fixa tvätten eller ta en promenad. Saftig ugnsfilé passar utmärkt till fester och andra högtider. Med läckra ugnsgrönsaker till blir middagen en succé. Den här maträtten kan man inte få nog av!
Ingredienser
Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker
- 1 pkt Snellman Kryddad ugnsfilé av lantgris ca 1,2 kg
Ugnsgrönsaker
- 1 söt potatis
- 2 morötter
- 1 paprikaringar som garnering
- 2 rödlök
- 2 kålrot
- 8 vitlökslyftor
- 1 dl olivolja
- 2 msk sojasås
- 1 svartpeppar
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Ta ut köttet i rumstemperatur ett par timmar innan det ska stekas i ugn. Tryck in en stektermometeri köttet. Stek i 125 °C i ugn (i en stekpåse) med svålsidan uppåt i ca 2 timmar. När termometern visar 80 °C är köttet färdigt.
Skär grönsakerna i stora tärningar. Ringla över olivolja, soja, strö över svartpeppar och salt. Stek i ugn i 220 °C ca 25 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1018 kJ / 246 kcal | 2240 kJ / 540 kcal |
Fett | 19.7 g | 43.4 g |
- varav mättat fett | 6.2 g | 13.7 g |
Kolhydrat | 4.6 g | 10 g |
- varav sockerarter | 3.1 g | 6.7 g |
Protein | 11 g | 24 g |
Fiber | 1.6 g | 3.5 g |
Salt | 1.4 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.