Salsicciasemlor med inlagd gurka, paprika och baconmajonnäs
4
45min tillagningstid + 45min total tid
Lätt
Ingredienser
Salsicciasemlor
- 1 pkt Snellman All Natural Salsiccia grillkorv 230 g
- 0.5 röd paprika
- 0.5 gul paprika
- 2 msk olja
- 4 semla
- 1 sallad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Inlagda gurkor
- 2 gurka
- 2 msk dill
- 1.5 msk spritättika
- 1.5 msk socker
- 0.5 tsk salt
Baconmajonnäs
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 dl majonnäs
- 1 dl lök
- 1 vitlökslyftor
- 1 tsk chiliflingor
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Salsicciasemlor
Inled med att tillreda dina inlagda gurkor och din baconmajonnäs enligt instruktionerna längre ned.
Grilla eller stek korvarna. Strimla paprika och låt dom svänga på sig på pannan eller grillen en stund. Krydda paprikan med salt och svartpeppar. Halvera också semlorna och ge dom lite värme.
Fyll semlorna med baconmajonnäs, lite sallad, stekta paprikor, inlagda gurkor och saftig Salsiccia. Servera semlorna varma.
Inlagda gurkor
Skär tunna skivor av gurkorna, hacka dillen. Blanda ihop alla ingredienser ett passligt kärl som du antingen kan försluta eller täcka in med en tallrik av rätt storlek.
Skaka om ordentligt och ställ i kylskåpet en stund för att ta smak.
Baconmajonnäs
Gör små bitar av ditt bacon och stek bitarna knapriga på pannan. Ställ ditt bacon åt sidan och antingen sila eller torka bort överflödigt fett. Svalnat bacon blandas sen i majonnäsen.
Hacka löken, skala och hacka vitlöken och blanda bägge i majonnäsen. Varva med chiliflingor enligt smakpreferens. Toppa med svartpeppar och ställ sen i kylskåpet och ta smak.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 330 g | |
---|---|---|
Energi | 923 kJ / 222 kcal | 3045 kJ / 733 kcal |
Fett | 16.1 g | 53 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 12.2 g |
Kolhydrat | 12 g | 39.6 g |
- varav sockerarter | 4.2 g | 13.9 g |
Protein | 7 g | 22 g |
Fiber | 1.4 g | 4.7 g |
Salt | 1.4 g | 4.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.