Salsicciasemlor med inlagd gurka, paprika och baconmajonnäs

Salsicciasämpylät ja pikantti pekonimajonneesi

Rejäla semlor fyller du hösten till ära med stekt salsiccia, paprika och gurkor. Krön härligheten med en pikant baconmajonnäs. Läckert!

Receptet är framtaget i samarbete med webbplatsen Satokausi.fi.

4 45

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natura Salsiccia -korv (4 st)
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gul paprika
  • 2 msk olja
  • 4 st semlor
  • sallad
  • salt och svartpeppar
Inlagda gurkor
  • 2 st frilandsgurkor
  • 2 msk finhackad dill
  • 1,5 msk ättiksprit
  • 1,5 msk socker
  • 0,5 tsk salt
Baconmajonnäs
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl lök från en knippe lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk chiliflingor
  • svartpeppar

Salsicciasemlor med inlagd gurka, paprika och baconmajonnäs — Gör så här

Salsicciasemlor
  1. Inled med att tillreda dina inlagda gurkor och din baconmajonnäs enligt instruktionerna längre ned.
  2. Grilla eller stek korvarna. Strimla paprika och låt dom svänga på sig på pannan eller grillen en stund. Krydda paprikan med salt och svartpeppar. Halvera också semlorna och ge dom lite värme.
  3. Fyll semlorna med baconmajonnäs, lite sallad, stekta paprikor, inlagda gurkor och saftig Salsiccia. Servera semlorna varma.
Inlagda gurkor
  1. Skär tunna skivor av gurkorna, hacka dillen. Blanda ihop alla ingredienser ett passligt kärl som du antingen kan försluta eller täcka in med en tallrik av rätt storlek.
  2. Skaka om ordentligt och ställ i kylskåpet en stund för att ta smak.
Baconmajonnäs
  1. Gör små bitar av ditt bacon och stek bitarna knapriga på pannan. Ställ ditt bacon åt sidan och antingen sila eller torka bort överflödigt fett. Svalnat bacon blandas sen i majonnäsen.
  2. Hacka löken, skala och hacka vitlöken och blanda bägge i majonnäsen. Varva med chiliflingor enligt smakpreferens. Toppa med svartpeppar och ställ sen i kylskåpet och ta smak.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer