
Salsicciasämpylät ja pikantti pekonimajoneesi
4
45min työaika | 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Salsicciasämpylät
- 1 pkt Snellman All Natural Salsiccia grillimakkara 230g
- 0.5 punaista paprikaa
- 0.5 keltaista paprikaa
- 2 rkl öljyä
- 4 sämpylää
- 1 salaattia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Mummon kurkut
- 2 avomaan kurkkua
- 2 rkl tilliä
- 1.5 rkl väkiviinaetikkaa
- 1.5 rkl sokeria
- 0.5 tl suolaa
Pekonimajoneesi
- 1 pkt Snellman Kunnon pekoni 150g
- 2 dl majoneesia
- 1 dl sipulia
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 tl chilihiutaleita
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Salsicciasämpylät
Valmista ensin mummonkurkut ja pekonimajoneesi alla olevien ohjeiden mukaan.
Grillaa tai paista makkarat kuumiksi. Suikaloi paprikat ja paista niitä hetki pannulla öljyssä. Mausta paprikat suolalla ja mustapippurilla. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne.
Täytä sämpylät pekonimajoneesilla, salaatilla, paistetuilla paprikoilla, mummonkurkuilla ja makkaroilla. Tarjoile lämpiminä.
Mummonkurkut
Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sulje kannella tai esimerkiksi sopivan kokoisella lautasella.
Ravista voimakkaasti. Laita hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan.
Pekonimajoneesi
Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Laita pekoni hetkeksi valumaan siivilään ja sekoita se jäähtyneenä majoneesin joukkoon.
Hienonna nippusipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita sipulit ja chilihiutaleet pekonimajoneesin joukkoon. Mausta ripauksella mustapippuria. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 330 g | |
---|---|---|
Energia | 923 kJ / 222 kcal | 3045 kJ / 733 kcal |
Rasva | 16 g | 53 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 12.2 g |
Hiilihydraatit | 12 g | 39.6 g |
- josta sokereita | 4.2 g | 13.9 g |
Proteiini | 7 g | 22 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.7 g |
Suola | 1.4 g | 4.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.