Salt fyllning för stekhällsplättar
1h 30min (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Gott och enkelt.
Ingredienser
Salt fyllning för stekhällsplättar
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 0.5 kruka gräslök
- 1 tsk grillkrydda
- 250 g körsbärstomat
- 0.5 tsk salt
Stekhällsplättar
- 5 dl helmjölk
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kornmjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 msk smör
Dessutom
- 2 dl crème fraiche
Instruktioner
Fyllning
Bryn köttet och tillsätt hackad gräslök och kryddor. När köttet är färdigstekt, tillsätt körsbärstomaterna. Fyll plättarna med köttblandningen och toppa med Dijon-sås.
Muurikkaplättar
Blanda ingredienserna och låt smeten svälla i kylskåpet ca en timme. Använd smör till stekningen. Plättarna kan fyllas med söt eller salt fyllning eller ätas som sådana med t.ex. socker och smör.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 360 g | |
---|---|---|
Energi | 605 kJ / 145 kcal | 2179 kJ / 522 kcal |
Fett | 8.4 g | 30.2 g |
- varav mättat fett | 4.9 g | 17.8 g |
Kolhydrat | 8.3 g | 29.8 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 9.8 g |
Protein | 9 g | 31 g |
Fiber | 0.7 g | 2.5 g |
Salt | 0.6 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.