Hoppa till innehållet
Salt fyllning för stekhällsplättar

Salt fyllning för stekhällsplättar

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

1h 30min (varav 30min aktiv)

4

Lätt

Gott och enkelt.

Ingredienser

Salt fyllning för stekhällsplättar
Stekhällsplättar
  • 5 dl helmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kornmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk smör
Dessutom
  • 2 dl crème fraiche

Instruktioner

Fyllning

Bryn köttet och tillsätt hackad gräslök och kryddor. När köttet är färdigstekt, tillsätt körsbärstomaterna. Fyll plättarna med köttblandningen och toppa med Dijon-sås.

Muurikkaplättar

Blanda ingredienserna och låt smeten svälla i kylskåpet ca en timme. Använd smör till stekningen. Plättarna kan fyllas med söt eller salt fyllning eller ätas som sådana med t.ex. socker och smör.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 360 g
Energi 605 kJ / 145 kcal 2179 kJ / 522 kcal
Fett 8.4 g 30.2 g
- varav mättat fett 4.9 g 17.8 g
Kolhydrat 8.3 g 29.8 g
- varav sockerarter 2.7 g 9.8 g
Protein 9 g 31 g
Fiber 0.7 g 2.5 g
Salt 0.6 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan