Salt fyllning för stekhällsplättar
Gott och enkelt.
4
Ingredienser
- Fyllning
-
- 400 g stekmalet kött
- gräslök
- 1 nypa grillkrydda
- körsbärstomater
- Plättarna
-
- 5 dl röd mjölk
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kornmjöl
- nypa salt
- smör för stekning
Salt fyllning för stekhällsplättar — Gör så här
-
- Bryn köttet och tillsätt hackad gräslök och kryddor. När köttet är färdigstekt, tillsätt körsbärstomaterna. Fyll plättarna med köttblandningen och toppa med Dijon-sås.
- Muurikkaplättar
Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.