Siirry sisältöön
Suolainen täyte muurinpohjaletuille

Suolainen täyte muurinpohjaletuille

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

4

30min työaika + 1h 30min kokonaisaika

Helppo

Täytetyt letut tai täytetyt krepit tai crepes, kuten täytettyjen lettujen syntysijoilla Ranskassa sanotaan, ovat helppo pikkusuolainen lounaaksi tai lämpimän kesäillan iltapalaksi. Ne valmistuvat käden käänteessä – varsinkin, jos kokkeja on useampia, täyte on nopea valmistaa muurinpohjalettuja paiston aikana.

Ainekset

Suolainen täyte muurinpohjaletuille
Muurinpohjaletut
  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl voita paistamiseen
Lisäksi
  • 2 dl ranskankermaa

Ohje

Täyte

Ruskista jauheliha ja lisää silputtu ruohosipuli, mausteet ja kirsikkatomaatit

Täytä letut jauhelihaseoksella.

Muurinpohjaletut

Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunnin

Käytä voita paistamiseen. Letut voit täyttää makealla tai suolaisella täytteellä tai syödä ihan semmoisenaan vaikka sokerin ja voin kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 360 g
Energia 605 kJ / 145 kcal 2179 kJ / 522 kcal
Rasva 8.4 g 30.2 g
- josta tyydyttynyttä 4.9 g 17.8 g
Hiilihydraatit 8.3 g 29.8 g
- josta sokereita 2.7 g 9.8 g
Proteiini 9 g 31 g
Ravintokuitu 0.7 g 2.5 g
Suola 0.6 g 2.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle