Suolainen täyte muurinpohjaletuille
4
30min työaika + 1h 30min kokonaisaika
Helppo
Täytetyt letut tai täytetyt krepit tai crepes, kuten täytettyjen lettujen syntysijoilla Ranskassa sanotaan, ovat helppo pikkusuolainen lounaaksi tai lämpimän kesäillan iltapalaksi. Ne valmistuvat käden käänteessä – varsinkin, jos kokkeja on useampia, täyte on nopea valmistaa muurinpohjalettuja paiston aikana.
Ainekset
Suolainen täyte muurinpohjaletuille
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 0.5 kpl ruukkua ruohosipulia
- 1 tl grillimaustetta
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 tl suolaa
Muurinpohjaletut
- 5 dl täysmaitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl voita paistamiseen
Lisäksi
- 2 dl ranskankermaa
Ohje
Täyte
Ruskista jauheliha ja lisää silputtu ruohosipuli, mausteet ja kirsikkatomaatit
Täytä letut jauhelihaseoksella.
Muurinpohjaletut
Sekoita ainekset ja anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunnin
Käytä voita paistamiseen. Letut voit täyttää makealla tai suolaisella täytteellä tai syödä ihan semmoisenaan vaikka sokerin ja voin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 605 kJ / 145 kcal | 2179 kJ / 522 kcal |
Rasva | 8.4 g | 30.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.9 g | 17.8 g |
Hiilihydraatit | 8.3 g | 29.8 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 9.8 g |
Proteiini | 9 g | 31 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 2.5 g |
Suola | 0.6 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.