Hoppa till innehållet
Salt medelhavspaj

Salt medelhavspaj

Mörad biff av nöt ytterfilé 2 st 320 g

6

1h 30min total tid

Medel

Här ett recept på en något annorlunda salt paj, enkel att göra. Du kan grädda bottnet redan kvällen före om du vill.

Ingredienser

Botten
  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl emmental ost, riven
  • 1 ägg
  • 1 några nypor salt
Fyllning
Garnering
  • 5 gröna, kärnfria oliver
  • 1 dl fetaost i kuber
  • 0.5 dl cashewnötter

Instruktioner

Botten

Smält smöret och blanda ihop degens ingredienser, låt vila en stund i kylen. Sätt degen i en form med löstagbar kant, eller i en pajform. Nagga med en gaffel och grädda i 225 grader ca 15 minuter sänk sen värmen till 175 grader och grädda ca 10 min till. Låt svalna och förvara kallt ifall du inte använder bottnet genast.

Fyllning

Skär löken i bitar, hacka vitlöken och strimla paprikorna. Strimla nötköttet och stek snabbt på hög värme, salta och peppra. Blanda en sås av creme faischen, färskosten, hackade soltorkade tomaterna och medelahavspastan. Häll såsen över köttet, rör om och låt koka upp. Stek grönsakerna och sätt i pajskalet som en grönsaksbädd, sätt nötköttet ovanpå och dekorera med fetaost, skivade oliver samt nötter. Servera och njut!

Muurikka

Bryn köttet och sätt till grönsakerna. Häll på såsen just före grönsakerna är klara. Fyll pajbottnet och servera.

Tips

Vinkki!

Ota testiin myös Herra Snellmanin tomaattinen jauhelihapiirakka.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 330 g
Energi 936 kJ / 225 kcal 3090 kJ / 741 kcal
Fett 14.4 g 47.4 g
- varav mättat fett 8.2 g 26.9 g
Kolhydrat 12.2 g 40.4 g
- varav sockerarter 2.3 g 7.5 g
Protein 12 g 40 g
Fiber 1.3 g 4.4 g
Salt 0.5 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan