Shakshuka med chorizo
4
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Shakshuka med chorizo
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 1 lök
- 3 vitlökslyftor
- 1 msk olja
- 2 paprikaringar som garnering
- 1 msk balsamico
- 1 tsk sriracha
- 2 tsk socker
- 0.75 tsk salt
- 1 burk skalade tomater (ca 400g)
- 1 dl vatten
- 4 ägg
- 12 svarta, kärnfria oliver
- 1 svartpeppar
- 1 msk persilja
Instruktioner
Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
Värm ugnen till 225 grader.
Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 469 kJ / 113 kcal | 1407 kJ / 339 kcal |
Fett | 8.6 g | 25.7 g |
- varav mättat fett | 2.5 g | 7.5 g |
Kolhydrat | 2.9 g | 8.7 g |
- varav sockerarter | 2.4 g | 7.2 g |
Protein | 5 g | 16 g |
Fiber | 1 g | 3 g |
Salt | 1 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.