Hoppa till innehållet
Shakshuka med chorizo

Shakshuka med chorizo

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

4

40min total tid

Lätt

Vad då för shkshuka? Det handlar om en rätt med rötter i norra Afrika, där tomatsås och ägg spelar huvudrollen. I en ack så viktig biroll hittar ni vår Chorizo!

Ingredienser

Shakshuka med chorizo
  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
  • 1 lök
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 msk olja
  • 2 paprikaringar som garnering
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk sriracha
  • 2 tsk socker
  • 0.75 tsk salt
  • 1 burk skalade tomater (ca 400g)
  • 1 dl vatten
  • 4 ägg
  • 12 svarta, kärnfria oliver
  • 1 svartpeppar
  • 1 msk persilja

Instruktioner

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
Värm ugnen till 225 grader.
Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 469 kJ / 113 kcal 1407 kJ / 339 kcal
Fett 8.6 g 25.7 g
- varav mättat fett 2.5 g 7.5 g
Kolhydrat 2.9 g 8.7 g
- varav sockerarter 2.4 g 7.2 g
Protein 5 g 16 g
Fiber 1 g 3 g
Salt 1 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan