Skinkpaj med cheddarost & fikon
20min
4
Lätt
Ingredienser
pajdeg
- 3 dl glutenfri havremjöl
- 100 g smör
- 3 msk kallt vatten
Fyllning
- 100 g Snellman Rökt skinka strimlad 200 g
- 100 g cheddarost
- 3 fikon
- 3 ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk svartpeppar malen
Instruktioner
Värm ugnen till 225°C.
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Glutenfria degar kan vara kladdigare än vanligt. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Strö över havremjöl så går det enklare. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
Gör fyllningen så länge. Riv cheddarosten och skär fikonen i klyftor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter, ta ut att svalna. Sänk sedan värmen till 200°C. Lägg rökt skinka srimlad och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och dekorera med fikon. Grädda pajen i mitten av ugnen ca. 30 minuter
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 190 g | |
---|---|---|
Energi | 1272 kJ / 306 kcal | 2417 kJ / 581 kcal |
Fett | 21.8 g | 41.4 g |
- varav mättat fett | 12.3 g | 23.3 g |
Kolhydrat | 13.6 g | 25.8 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 2.2 g |
Protein | 12 g | 22 g |
Fiber | 2 g | 3.9 g |
Salt | 1.2 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.