Hoppa till innehållet
Skinkpaj med cheddarost & fikon

Skinkpaj med cheddarost & fikon

Rökt skinka strimlad 200 g

20min

4

Lätt

En krämig och god matpaj gjord på havrebotten. Fikon piggar upp såväl smaken som pajens utseende. Perfekt för till exempel en mellandags lunch.

Ingredienser

pajdeg
  • 3 dl glutenfri havremjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°C.

  2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Glutenfria degar kan vara kladdigare än vanligt. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Strö över havremjöl så går det enklare. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.

  3. Gör fyllningen så länge. Riv cheddarosten och skär fikonen i klyftor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.

  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter, ta ut att svalna. Sänk sedan värmen till 200°C. Lägg rökt skinka srimlad och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och dekorera med fikon. Grädda pajen i mitten av ugnen ca. 30 minuter

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 190 g
Energi 1272 kJ / 306 kcal 2417 kJ / 581 kcal
Fett 21.8 g 41.4 g
- varav mättat fett 12.3 g 23.3 g
Kolhydrat 13.6 g 25.8 g
- varav sockerarter 1.1 g 2.2 g
Protein 12 g 22 g
Fiber 2 g 3.9 g
Salt 1.2 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

En krämig och god matpaj gjord på havrebotten. Fikon piggar upp såväl smaken som pajens utseende. Perfekt för till exempel en mellandags lunch.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan