Skinkpaj med cheddarost & fikon

Skinkpaj med cheddarost & fikon

En krämig och god matpaj gjord på havrebotten. Fikon piggar upp såväl smaken som pajens utseende. Perfekt för till exempel en mellandags lunch.

4 Glutenfri

Ingredienser

Pajdeg
  • 3 dl glutenfri havremjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 100 g julskinka
  • 150 g cheddarost
  • 3 färska fikon
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • svartpeppar

Skinkpaj med cheddarost & fikon — Gör så här

  1. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Glutenfria degar kan vara kladdigare än vanligt, men det är i sin ordning. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Strö över havremjöl så går det enklare. Nagga pajskalet. Låt det stå i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Gör fyllningen så länge. Skär skinkan i strimlor. Riv cheddarosten och skär fikonen i klyftor. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Värm ugnen till 225°C. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter, ta ut att svalna. Sänk sedan värmen till 200°C. Lägg skinka och ost i pajformen. Häll över äggstanningen och dekorera med fikon. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept