Gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä

Gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä

Tässä kaurapohjaan tehdyssä piirakassa kinkku saa seurakseen jännittäviä makuvivahteita viikunan muodossa. Tämä gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä on oikein kermaisan herkullista ja ruokaisaa! Ota resepti kokeiluun ja yllätä ystävät ja perhe hieman normaalista poikkeavalla piirakkareseptillä.

4 Gluteeniton

Ainekset

Piirakkapohja
  • 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 100 g voita
  • 3 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 100 g Joulukinkkua suikaleina
  • 150 g cheddaria
  • 3 tuoretta viikunaa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria

Gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä — Ohje

  1. Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen
  2. Nypi voi ja jauhot karkeaksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Gluteeniton taikina voi olla tavanomaista tahmeampaa, mutta se kuuluu asiaan
  3. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. Muotoilu helpottuu kun ripottelet vielä vähän jauhoja taikinan sekaan
  4. Pistele haarukalla reikiä muotoiltuun kuoreen, siirrä se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin täyte
  5. Leikkaa kinkku suikaleiksi. Raasta cheddar ja leikkaa viikunat viipaleiksi. Sekoita keskenään muna, maito ja mausteet
  6. Esipaista piirakkapohjaa n. 10 minuuttia ja ota se sitten uunista jäähtymään. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen
  7. Asettele kinkku ja juustoraaste piirakkapohjalle. Kaada päälle munamaitoseos ja viimeistele viikunaviipaleilla
  8. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt.

Vinkki!

Katso myös Snellmanin perinteinen kinkkupiirakkaresepti. Voit hyödyntää gluteenitonta piirakkapohjaa myös sen leipomisessa!

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä