Gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä
Tässä kaurapohjaan tehdyssä piirakassa kinkku saa seurakseen jännittäviä makuvivahteita viikunan muodossa. Tämä gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä on oikein kermaisan herkullista ja ruokaisaa! Ota resepti kokeiluun ja yllätä ystävät ja perhe hieman normaalista poikkeavalla piirakkareseptillä.
4
Gluteeniton
Ainekset
- Piirakkapohja
-
- 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 100 g voita
- 3 rkl kylmää vettä
- Täyte
-
- 100 g Joulukinkkua suikaleina
- 150 g cheddaria
- 3 tuoretta viikunaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl paprikajauhetta
- mustapippuria
Gluteeniton kinkkupiirakka cheddar-viikuna -täytteellä — Ohje
-
- Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen
- Nypi voi ja jauhot karkeaksi massaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Gluteeniton taikina voi olla tavanomaista tahmeampaa, mutta se kuuluu asiaan
- Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. Muotoilu helpottuu kun ripottelet vielä vähän jauhoja taikinan sekaan
- Pistele haarukalla reikiä muotoiltuun kuoreen, siirrä se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin täyte
- Leikkaa kinkku suikaleiksi. Raasta cheddar ja leikkaa viikunat viipaleiksi. Sekoita keskenään muna, maito ja mausteet
- Esipaista piirakkapohjaa n. 10 minuuttia ja ota se sitten uunista jäähtymään. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen
- Asettele kinkku ja juustoraaste piirakkapohjalle. Kaada päälle munamaitoseos ja viimeistele viikunaviipaleilla
- Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt.
Vinkki!
Katso myös Snellmanin perinteinen kinkkupiirakkaresepti. Voit hyödyntää gluteenitonta piirakkapohjaa myös sen leipomisessa!