
Småpiroger i pajform
Inhemsk medwurst 220 g40min (varav 20min aktiv)
12
Lätt
Små salta piroger gjorda i pajform är perfekta snacks eller mellanmål. Innehållet kan du variera precis som du själv vill, enligt din egen smak.
Ingredienser
12 portioner
Botten
- 50 g smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk vatten
- 1 några nypor salt
Fyllning
- 1 pkt Snellman Rökt skinka strimlad 200 g
- 1 tomat
- 75 g crème fraiche
- 0,2 pkt Snellman Inhemsk medwurst 220 g
- 1,5 dl riven ost
Instruktioner
-
Plocka ihop degingredienserna med fingrarna. Finfördela och blanda ihop fyllningens ingredienser.
-
Fördela en matsked deg i varje pajform och tryck ned den så den täcker botten. Tillsätt fyllning och toppa med riven ost.
-
Grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 50 g | |
---|---|---|
Energi | 1149 kJ / 276 kcal | 575 kJ / 138 kcal |
Fett | 18.1 g | 9 g |
- varav mättat fett | 10.8 g | 5.4 g |
Kolhydrat | 13.6 g | 6.8 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 0.7 g |
Protein | 14 g | 7 g |
Fiber | 0.9 g | 0.4 g |
Salt | 1.6 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Små salta piroger gjorda i pajform är perfekta snacks eller mellanmål. Innehållet kan du variera precis som du själv vill, enligt din egen smak.