Snabb bulgogi
2
25min tillagningstid + 25min total tid
Lätt
Ingredienser
Snabb bulgogi
- 1 pkt Snellman Snabba stekstrimlor av nöt 250 g
- 2 tsk sesamolja
Sås
- 3 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk farinsocker
- 1 bit färsk ingefära
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 chili
- 1 Dessutom
Dessutom
- 1.5 dl basmatiris
- 2 salladslökar med stjälk
- 1 morötter
- 2 tsk svarta sesamfrön
Instruktioner
Skala ingefäran och vitlöken och skär i tunna skivor. Gör samma sak med chilin. Blanda såsingredienserna i en skål.
Koka ris enligt föreskrifterna på förpackningen.
Hacka vårlöken, skala moroten och skär tunna strimlor av den med t.ex. en skalkniv.
Bryn köttet i sesamolja och rör i såsen. Låt puttra i någon minut tills konsistensen blir modell kletig.
Fördela ris i portionsskålar. Toppa med kött, morotsstrimlor och vårlök och avrunda med sesamfrön.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 280 g | |
---|---|---|
Energi | 814 kJ / 193 kcal | 2280 kJ / 542 kcal |
Fett | 5.6 g | 15.8 g |
- varav mättat fett | 2 g | 5.5 g |
Kolhydrat | 23.5 g | 65.8 g |
- varav sockerarter | 4.9 g | 13.6 g |
Protein | 12 g | 34 g |
Fiber | 1.5 g | 4.1 g |
Salt | 2 g | 5.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.