
Snabb bulgogi
Snabba stekstrimlor av nöt 250 g25min
2
Lätt
Klassiskt koreanskt eldkött. Bulgogi är en kombination av orden ’eld’ och ’kött’, men elden hänvisar mer till klassiska tillredningsmetoder än till kryddighet. Kryddar gör du enligt tycke och smak, men med Snellmans snabba strimlor vet du att råvarorna är världsklass.
Ingredienser
Snabb bulgogi
- 1 pkt Snellman Snabba stekstrimlor av nöt 250 g
- 2 tsk sesamolja
Sås
- 3 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk farinsocker
- 1 bit färsk ingefära
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 chili
- 1 Dessutom
Dessutom
- 1.5 dl basmatiris
- 2 salladslökar med stjälk
- 1 morötter
- 2 tsk svarta sesamfrön
Instruktioner
- Skala ingefäran och vitlöken och skär i tunna skivor. Gör samma sak med chilin. Blanda såsingredienserna i en skål.
- Koka ris enligt föreskrifterna på förpackningen.
- Hacka vårlöken, skala moroten och skär tunna strimlor av den med t.ex. en skalkniv.
- Bryn köttet i sesamolja och rör i såsen. Låt puttra i någon minut tills konsistensen blir modell kletig.
- Fördela ris i portionsskålar. Toppa med kött, morotsstrimlor och vårlök och avrunda med sesamfrön.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 280 g | |
---|---|---|
Energi | 814 kJ / 193 kcal | 2280 kJ / 542 kcal |
Fett | 5.6 g | 15.8 g |
- varav mättat fett | 2 g | 5.5 g |
Kolhydrat | 23.5 g | 65.8 g |
- varav sockerarter | 4.9 g | 13.6 g |
Protein | 12 g | 34 g |
Fiber | 1.5 g | 4.1 g |
Salt | 2 g | 5.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Klassiskt koreanskt eldkött. Bulgogi är en kombination av orden ’eld’ och ’kött’, men elden hänvisar mer till klassiska tillredningsmetoder än till kryddighet. Kryddar gör du enligt tycke och smak, men med Snellmans snabba strimlor vet du att råvarorna är världsklass.