Snabb wok med gris och nudlar

Nopea possu-nuudeliwok

Enkelt, smidigt och näringsrikt. Och knappast skadar det heller att portionens utseende får en på gott humör och snålvattnet att rinna. Grisnudelwoken är ett av många recept som utnyttjar våra höstnyheter 2021, snabba strimlor av lantgris eller nöt.

4 20 min

Ingredienser

  • 300 g Snellmans filéstrimlor av lantgris 300g
  • 2 tsk olja för stekning
  • 50 g grönkål
  • 1 st liten broccoli (200 g)
  • 1-2 st morötter
  • 1 st mild chili
  • 2 st vårlök med skaft
  • 200 g äggnudlar
Sås
  • 0,5 dl soja
  • 3 msk cantaloupe-melon
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk chilisås
  • saft från en lime

Snabb wok med gris och nudlar — Gör så här

  1. Blanda först ihop såsingredienserna och ställ till sidan och vänta.
  2. Skär kålen till strimlor, plocka broccolin och gör vid behov bitarna mindre. Skala moroten och strimla den, hacka även chilin och skär vårlöken.
  3. Tillred nudlarna enligt föreskrifterna på förpackningen.
  4. Stek strimlorna i en wokpanna i olja, 2-3 minuter räcker. Tillsätt kål, broccoli, morot och chili och fortsätt tillreda några minuter.
  5. Blanda slutligen i dina kokta nudlar och såsen. Rör om och toppa med vårlök.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer