Hoppa till innehållet
Krispig wok av lantgris

Krispig wok av lantgris

Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g

6

30min tillagningstid | 30min total tid

Medel

En läcker blandning av krispigt panerad lantgris, färska grönsaker, nudlar och färsk grapefrukt och kryddiga såser gör denna wok till en enkelbiljett ut på en smakresa till Asien! Förbered en utsökt måltid enkelt på mindre än en halvtimme. Våra snabba och krispiga filéskivor är färdigt kryddade och omsorgsfullt panerade, och tillagas i panna på nolltid.

Ingredienser

Sås
  • 1 citron
  • 2 tsk chilikastiketta
  • 2 msk soijakastiketta
  • 50 g rå ingefära
  • 50 g Mangopuré

Instruktioner

Börja med såsen. Riv skalad ingefära och kläm saften ur grapefrukten. Rör ihop såsingredienserna i en skål.

Skala och strimla rotsakerna. Skär vitkålen i tunna strimlor och riv även grönkålen i små bitar. Skala grapefrukten med kniv och skär fruktköttet i mindre segment och avlägsna samtidigt hinnorna.

Stek dina strimlade rotsaker krispiga i stekpanna. Tillsätt grönkål och fortsätt steka. Avsluta med vitkålen och stek ännu någon minut.

Tillred nudlarna enligt föreskriften på förpackningen.

Lägg rejält med olja i pannan och stek filéskivorna vackert gyllenbruna (ca. 2 min per sida). Lyft skivorna ur pannan och låt extra fett dra av på ett hushållspapper.

Slutför wokreceptet genom att röra ihop nudlarna med såsen. Strimla filéskivorna över portionen och varva med fruktköttet av grapefrukt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 584 kJ / 139 kcal 1751 kJ / 416 kcal
Fett 3.1 g 9.4 g
- varav mättat fett 0.4 g 1.1 g
Kolhydrat 19.3 g 57.8 g
- varav sockerarter 3.3 g 9.8 g
Protein 7 g 20 g
Fiber 4.2 g 12.6 g
Salt 0.8 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Asiatisk mat Satokausi-recept Vardagsmat Vinter

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan