Snabb koreansk kycklingpizza
4
20min tillagningstid + 1h 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Nopea korealainen kanapizza
- 1 pkt Snellman Rostade kycklingflarn sweet&sour 180 g
- 1 burk ananas bitar i vätska
- 3 msk tomatpuré
- 0.5 tsk chiliflingor
- 0.25 tsk salt
- 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
- 1 rödlök
- 0.5 kruka koriander
Botten
- 2 dl vatten
- 12.5 g jäst
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 4 dl 00-vetemjöl
- 2 msk olivolja
Instruktioner
Tillred pizzadegen först. Smula jästen i ljummet vatten och tillsätt salt och socker. Ös i lite vetemjöl åt gången och avrunda degen med lite olivolja. Låt degen jäsa täckt i ca. 30 minuter eller tills den fördubblats i storlek.
Bred ut degen på en bakplåts utan papper, använd i stället mjöl. Du kan välja att göra två pizzor på skilda plåtar eller en stor version.
Häll bort vätskan från din ananas, men ta vara på saften. Blanda saften i en skål med 3 matskedar tomatpuré, chiliflarn och salt och rör om. Sprid såsen över pizzan eller pizzorna. Riv över mozzarella och varva med kycklingflarn och ananasbitar.
Grädda pizzan i en rejält varm, 275-gradig ugn i 13–15 minuter.
Skal och strimla rödlöken. Toppa pizzan före servering med rödlöksstrimlor och färsk koriander.
Tips
Du kan också tillreda pizzadegen dagen innan. Smula jästen i kallt vatten och tillsätt salt och socker. Tillsätt lite vetemjöl åt gången och avrunda även här med olivoljan. Lyft degen i kylskåp och täck skålen med bakplåtspapper. Låt jäsa över natten.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 836 kJ / 199 kcal | 2007 kJ / 477 kcal |
Fett | 6.7 g | 16.2 g |
- varav mättat fett | 2.3 g | 5.4 g |
Kolhydrat | 23.4 g | 56.1 g |
- varav sockerarter | 3.4 g | 8.2 g |
Protein | 11 g | 25 g |
Fiber | 1.3 g | 3.1 g |
Salt | 0.9 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.