Siirry sisältöön
Nopea korealainen kanapizza

Nopea korealainen kanapizza

Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g

4

20min työaika | 1t 20min kokonaisaika

Helppo

Maassamme on varmasti pitsataikinareseptejä yhtä monta, kun on pitsanleipojaa, mutta voimme lämpimästi suositella omaa versiotamme. Teit sitten taikinan saman tien, tai jätit jääkaappiin yön yli – tämä herkkulätty on näillä täytteillä niin herkullinen, että meinaa mennä tunteisiin. Sweet & Sour-mausteiset kanalastut yhteistyössä ananaksen, chilin, mozzarellan ja punasipulin kanssa saavat makunystyrät hehkumaan ilosta!

Ainekset

Nopea korealainen kanapizza
  • 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g
  • 1 kpl purkki ananaspaloja mehussa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl kuivattuja chililastuja
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 kpl pakettia (á 125g) buffalomozarellaa
  • 1 kpl punasipulia
  • 0.5 kpl ruukkua korianteria
Pohja
  • 2 dl vettä
  • 12.5 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 dl 00-vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ohje

Valmista pizzataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina lopuksi oliiviöljyllä. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Levitä pizzataikina uunipellille ilman leivinpaperia jauhojen avulla. Tee taikinasta kaksi pyöreää omille pelleilleen tai yksi iso.

Valuta ananaspalat ja ota mehu talteen pieneen kulhoon. Lisää mehun joukkoon 3 rkl tomaattipyrettä, chililastut ja suola. Sekoita. Levitä kastike pohjan päälle. Revi päälle mozzarellaa ja lisää kanalastut sekä ananaspalat.

Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia.

Kuori ja suikaloi punasipuli. Viimeistele pizza punasipulisuikaleilla ja tuoreella korianterilla.

Vinkkejä

Voit valmista pizzataikinan myös edellisenä päivänä. Murenna hiiva kylmään veteen ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina lopuksi oliiviöljyllä. Nosta taikina jääkaappiin ja peitä kulho leivinpaperilla. Anna kohota yön yli.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 836 kJ / 199 kcal 2007 kJ / 477 kcal
Rasva 6.7 g 16.2 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 5.4 g
Hiilihydraatit 23.4 g 56.1 g
- josta sokereita 3.4 g 8.2 g
Proteiini 11 g 25 g
Ravintokuitu 1.3 g 3.1 g
Suola 0.9 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle