Nopea korealainen kanapizza
4
20min työaika + 1h 20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Nopea korealainen kanapizza
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g
- 1 kpl purkki ananaspaloja mehussa
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl kuivattuja chililastuja
- 0.25 tl suolaa
- 1 kpl pakettia (á 125g) buffalomozarellaa
- 1 kpl punasipulia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
Pohja
- 2 dl vettä
- 12.5 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 4 dl 00-vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Ohje
Valmista pizzataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina lopuksi oliiviöljyllä. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Levitä pizzataikina uunipellille ilman leivinpaperia jauhojen avulla. Tee taikinasta kaksi pyöreää omille pelleilleen tai yksi iso.
Valuta ananaspalat ja ota mehu talteen pieneen kulhoon. Lisää mehun joukkoon 3 rkl tomaattipyrettä, chililastut ja suola. Sekoita. Levitä kastike pohjan päälle. Revi päälle mozzarellaa ja lisää kanalastut sekä ananaspalat.
Paista pizzaa 275-asteisessa uunissa noin 13–15 minuuttia.
Kuori ja suikaloi punasipuli. Viimeistele pizza punasipulisuikaleilla ja tuoreella korianterilla.
Vinkkejä
Voit valmista pizzataikinan myös edellisenä päivänä. Murenna hiiva kylmään veteen ja lisää joukkoon suola sekä sokeri. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina lopuksi oliiviöljyllä. Nosta taikina jääkaappiin ja peitä kulho leivinpaperilla. Anna kohota yön yli.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 836 kJ / 199 kcal | 2007 kJ / 477 kcal |
Rasva | 6.7 g | 16.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 5.4 g |
Hiilihydraatit | 23.4 g | 56.1 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 8.2 g |
Proteiini | 11 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 3.1 g |
Suola | 0.9 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.