Hoppa till innehållet
Snabb koreansk kycklingpizza

Snabb koreansk kycklingpizza

Rostade kycklingflarn sweet&sour 180 g

4

20min tillagningstid | 1h 20min total tid

Lätt

Det finns säkert lika många pizzarecept i vårt land som det finns pizzabagare, men vi garanterar att den här versionen inte lämnar dig oberörd. Oberoende om du tillreder degen med det samma eller låter den vila över natten är en sak säker: den här cirkulära plätten med dessa fyllningar blir en omedelbar klassiker. Låt dig förföras av våra Sweet & Sour-kryddade kycklingflarn i samspel med ananas, chili, mozzarella och rödlök – du blir garanterat inte besviken.

Ingredienser

Nopea korealainen kanapizza
Botten
  • 2 dl vatten
  • 12.5 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 4 dl 00-vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

Tillred pizzadegen först. Smula jästen i ljummet vatten och tillsätt salt och socker. Ös i lite vetemjöl åt gången och avrunda degen med lite olivolja. Låt degen jäsa täckt i ca. 30 minuter eller tills den fördubblats i storlek.

Bred ut degen på en bakplåts utan papper, använd i stället mjöl. Du kan välja att göra två pizzor på skilda plåtar eller en stor version.

Häll bort vätskan från din ananas, men ta vara på saften. Blanda saften i en skål med 3 matskedar tomatpuré, chiliflarn och salt och rör om. Sprid såsen över pizzan eller pizzorna. Riv över mozzarella och varva med kycklingflarn och ananasbitar.

Grädda pizzan i en rejält varm, 275-gradig ugn i 13–15 minuter.

Skal och strimla rödlöken. Toppa pizzan före servering med rödlöksstrimlor och färsk koriander.

Tips

Du kan också tillreda pizzadegen dagen innan. Smula jästen i kallt vatten och tillsätt salt och socker. Tillsätt lite vetemjöl åt gången och avrunda även här med olivoljan. Lyft degen i kylskåp och täck skålen med bakplåtspapper. Låt jäsa över natten.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 836 kJ / 199 kcal 2007 kJ / 477 kcal
Fett 6.7 g 16.2 g
- varav mättat fett 2.3 g 5.4 g
Kolhydrat 23.4 g 56.1 g
- varav sockerarter 3.4 g 8.2 g
Protein 11 g 25 g
Fiber 1.3 g 3.1 g
Salt 0.9 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan