Hoppa till innehållet
Snabb och enkel svinn-pizza

Snabb och enkel svinn-pizza

25min (varav 10min aktiv)

3

Lätt

Vi har alla varit i den situationen. Den goda huvudrätten från dagen innan gick inte riktigt helt åt, och nu skulle det behövas ett enkelt och smidigt sätt att motarbeta svinnet. Herr Snellman ger dig en enkel lösning på problemet, så länge du har en filburk i kylskåpet. Den här pizzan är busenkel, du kan köra ketchup istället för tomatpure och riva mer eller mindre vilken ost som helst över härligheten.

Ingredienser

Degen
  • 200 g lättfil
  • 0.5 dl olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
Fyllning
  • 1 burk tomatpuré
  • 150 g riven ost
  • valfri fyllning

Instruktioner

Ställ ugnen på 225 grader.

Blanda först degens torra ingredienser, häll sen oljan i filen och rör om. Du kan, om du är lagd åt det håller, också baka in lite oregano i degen.

Bred och kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Sprid tomatkross på hela plätten och fyll på med den fyllning du råkar ha till hands. Receptredaktionens favoriter är t.ex. nötbiff som blev över från grillen, en bit grisinnerfilé eller de där sista chorizona ur paketet.

Bacon funkar också alltid, det är sen gammalt. Avrunda med att täcka in din pizza i ett rejält lager ost.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 10-15 minuter, håll ett öga på pizzan under tiden så den inte bränns.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 959 kJ / 229 kcal 2877 kJ / 687 kcal
Fett 11.1 g 33.3 g
- varav mättat fett 3.6 g 10.8 g
Kolhydrat 20 g 60 g
- varav sockerarter 1.5 g 4.5 g
Protein 12 g 36 g
Fiber 1 g 3.1 g
Salt 1.2 g 3.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan