Snabb och enkel svinn-pizza

Nopea ja helppo hävikkipitsa

Vi har alla varit i den situationen. Den goda huvudrätten från dagen innan gick inte riktigt helt åt, och nu skulle det behövas ett enkelt och smidigt sätt att motarbeta svinnet. Herr Snellman ger dig en enkel lösning på problemet, så länge du har en filburk i kylskåpet. Den här pizzan är busenkel, du kan köra ketchup istället för tomatkross och riva mer eller mindre vilken ost som helst över härligheten.

1

Ingredienser

Degen
 • 1 burk lättfil
 • 0,5 dl olja
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • nypa salt
Baselementen
 • 1 paket (á 400 g) tomatkross
 • 1 påse pizzaost

Snabb och enkel svinn-pizza — Gör så här

 1. Blanda först degens torra ingredienser, häll sen oljan i filen och rör om. Du kan, om du är lagd åt det håller, också baka in lite oregano i degen.
 2. Färdigställ degen för hand och låt den vila i trekvart innan du bakar ut den på en plåt.
 3. Nu är det dags att värma upp ugnen till 200 grader. Sprid tomarkross på hela plätten och fyll på med den fyllning du råkar ha till hands. Receptredaktionens favoriter är t.ex. nötbiff som blev över från grillen, en bit grisinnerfilé eller de där sista chorizona ur paketet.
 4. Bacon funkar också alltid, det är sen gammalt. Avrunda med att täcka in din pizza i ett rejält lager ost.
 5. Grädda mitt i ugnen. Efter tio minuter bör du börja hålla ett öga på degens nyans, efter 15 minuter har du nämligen i värsta fall redan misslyckats. Nivån på gräddning avgörs du enligt tycke och smak.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer