Snabb och enkel svinn-pizza
25min (varav 10min aktiv)
3
Lätt
Ingredienser
Degen
- 200 g lättfil
- 0.5 dl olja
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
Fyllning
- 1 burk tomatpuré
- 150 g riven ost
- valfri fyllning
Instruktioner
Ställ ugnen på 225 grader.
Blanda först degens torra ingredienser, häll sen oljan i filen och rör om. Du kan, om du är lagd åt det håller, också baka in lite oregano i degen.
Bred och kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Sprid tomatkross på hela plätten och fyll på med den fyllning du råkar ha till hands. Receptredaktionens favoriter är t.ex. nötbiff som blev över från grillen, en bit grisinnerfilé eller de där sista chorizona ur paketet.
Bacon funkar också alltid, det är sen gammalt. Avrunda med att täcka in din pizza i ett rejält lager ost.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10-15 minuter, håll ett öga på pizzan under tiden så den inte bränns.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 959 kJ / 229 kcal | 2877 kJ / 687 kcal |
Fett | 11.1 g | 33.3 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 10.8 g |
Kolhydrat | 20 g | 60 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.5 g |
Protein | 12 g | 36 g |
Fiber | 1 g | 3.1 g |
Salt | 1.2 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.