Nopea ja helppo hävikkipitsa

Nopea ja helppo hävikkipitsa

Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa. Hyvästä pääruoasta on seuraavana päivän jäljellä vielä reipas osa, ja jotain tarvitsisi kehittää hävikin ehkäisemiseksi. Herra Snellmanilla on ratkaisu tähän ongelmaan, ja kunhan jääkaapin perältä löytyy viilipurkki, on menestys on taattu. Tomaattimurskan voit korvata perinteisellä ketsupilla ja juustoksi kelpaa myös ihan revitty perusjuusto.

1

Ainekset

Taikina
  • 1 purkki Kevytviiliä
  • 0,5 dl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Täyte
  • 1 pakkaus tomaattimurskaa
  • 1 pussi pizzajuustoa
  • vapaavalintainen hävikkitäyte

Nopea ja helppo hävikkipitsa — Ohje

  1. Sekoita ensin taikinan kuivat aineet keskenään. Kaada sitten viiliin öljy ja sekoita. Voit myös sekoittaa taikinaan vähän oreganoa, jos haluat.
  2. Tee taikina valmiiksi käsin, voit surutta antaa taikinan levätä 45 minuuttia. Leivo sitten auki pellille.
  3. Tässä vaiheessa uuni helottamaan, tavoitteena 200 astetta lämpöä. Pohjusta tomaattimurskalla ja lisää hävikkitäytteesi. Reseptitoimituksen suosikkeja ovat m.m. syömättä jäänyt hyvä pihvi, osa ylijäänyttä porsaan sisäfilettä tai grillaamatta jääneet chorizot.
  4. Ja pekonia voi aina laittaa mukaan, ihan varmuuden vuoksi. Viimeisenä sitten juustoa koko komeuden ylle.
  5. Paista uunin keskiosassa. Kymmenen minuutin jälkeen voit alkaa pitää reunusten värivivahteita silmällä ja 15 minuutin kohdalla olet pahimmassa tapauksessa jo sössinyt koko homman. Kärvennä oman maun mukaan.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit