Siirry sisältöön
Nopea ja helppo hävikkipitsa

Nopea ja helppo hävikkipitsa

25min (josta aktiivista 10min)

3

Helppo

Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa. Hyvästä pääruoasta on seuraavana päivän jäljellä vielä reipas osa, ja jotain tarvitsisi kehittää hävikin ehkäisemiseksi. Herra Snellmanilla on ratkaisu tähän ongelmaan, ja kunhan jääkaapin perältä löytyy viilipurkki, on menestys on taattu. Tomaattipyreen voit korvata perinteisellä ketsupilla ja juustoksi kelpaa myös ihan revitty perusjuusto.

Ainekset

Taikina
  • 200 g kevytviiliä
  • 0.5 dl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
Täyte
  • 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
  • 150 g juustoraastetta
  • vapaavalintainen täyte

Ohje

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Sekoita ensin taikinan kuivat aineet keskenään. Kaada sitten viiliin öljy ja sekoita. Voit myös sekoittaa taikinaan vähän oreganoa, jos haluat.

Muotoile pohja uunipeltille leivinpaperin päälle.
Levitä pohjalle tomaattipyree ja lisää hävikkitäytteesi. Reseptitoimituksen suosikkeja ovat mm. syömättä jäänyt hyvä pihvi, osa ylijäänyttä porsaan sisäfilettä tai grillaamatta jääneet chorizot.

Ja pekonia voi aina laittaa mukaan, ihan varmuuden vuoksi. Viimeisenä sitten juustoa koko komeuden ylle.

Paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia, tarkkaile pizzaa paiston aikana.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 959 kJ / 229 kcal 2877 kJ / 687 kcal
Rasva 11.1 g 33.3 g
- josta tyydyttynyttä 3.6 g 10.8 g
Hiilihydraatit 20 g 60 g
- josta sokereita 1.5 g 4.5 g
Proteiini 12 g 36 g
Ravintokuitu 1 g 3.1 g
Suola 1.2 g 3.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle