Nopea ja helppo hävikkipitsa
25min (josta aktiivista 10min)
3
Helppo
Ainekset
Taikina
- 200 g kevytviiliä
- 0.5 dl öljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
Täyte
- 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
- 150 g juustoraastetta
- vapaavalintainen täyte
Ohje
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sekoita ensin taikinan kuivat aineet keskenään. Kaada sitten viiliin öljy ja sekoita. Voit myös sekoittaa taikinaan vähän oreganoa, jos haluat.
Muotoile pohja uunipeltille leivinpaperin päälle.
Levitä pohjalle tomaattipyree ja lisää hävikkitäytteesi. Reseptitoimituksen suosikkeja ovat mm. syömättä jäänyt hyvä pihvi, osa ylijäänyttä porsaan sisäfilettä tai grillaamatta jääneet chorizot.
Ja pekonia voi aina laittaa mukaan, ihan varmuuden vuoksi. Viimeisenä sitten juustoa koko komeuden ylle.
Paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia, tarkkaile pizzaa paiston aikana.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 959 kJ / 229 kcal | 2877 kJ / 687 kcal |
Rasva | 11.1 g | 33.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 10.8 g |
Hiilihydraatit | 20 g | 60 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 4.5 g |
Proteiini | 12 g | 36 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.1 g |
Suola | 1.2 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.