Snabbstekt gris med nudlar
4
40min total tid
Lätt
Ingredienser
Snabbstekt gris med nudlar
- 1 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 1 dl panko ströbröd
- 7 kaffirlimeblad
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen fempeppar
- 1 riven limeskal
Stekning
- 1 dl olja
Nudlar
- 300 g nudlar
- 300 g kål
- 2 grön chili
- 0.5 tsk fänkålsfrö
- 2 msk olja
- 1 msk sirap
- 0.5 tsk salt
- 1 msk vinäger
- 1 dl salta nötter
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 kruka dill
Instruktioner
Ta fram köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillagning. Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten.
Stycka kål, finhacka chili och fänkålsfrön. Hetta upp olja i en platt panna/traktörpanna och bruna kål-, chili- och fänkålsbitarna i pannan. Smaksätt med sirap, salt och vinättika. Sila av nudlarna. Lägg till nudlar, nötter och styckade örter i pannan och hetta upp.
Blanda ströbröd, förberedda kaffirlimeblad, salt, peppar och rivet limeskal. Skiva köttet i tre delar och blanda skivorna så att alla sidor får smak av blandningen. Hetta upp olja upp till 180 grader. Stek skivorna i oljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Servera tillsammans med kålnudlarna och njut.
Tips
Du kan steka skivorna i enbart en liten mängd fett.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1402 kJ / 336 kcal | 3505 kJ / 840 kcal |
Fett | 18.6 g | 46.6 g |
- varav mättat fett | 1.9 g | 4.7 g |
Kolhydrat | 25.7 g | 64.1 g |
- varav sockerarter | 4.2 g | 10.6 g |
Protein | 13 g | 33 g |
Fiber | 4.5 g | 11.2 g |
Salt | 1.3 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.