Stekt lever med bacon- och kaprissås
4
Lever loves lingon. Lingon loves lever. So simple.
Ingredienser
- 600 g Snellmans Nötlever
- 1 nypa salt och peppar
- 2 msk matfett
- 4 msk kapris
- 70 g bacon
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk köttfond
- 1 msk Maizenaredning
Instruktioner
Ta bort eventuella hinnor på levern och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Stek skivorna på medelstark värme i stekpanna, 2–3 min. på var sida. Ta pannan åt sidan och håll skivorna varma. Skär bacon i mindre bitar och stek tillsammans med kapris i stekpannan. Häll i grädde, vatten och köttfond. Avred med Maizena och smaka av med salt och peppar. Servera leverskivorna och såsen tillsammans med potatismos och rårörda lingon.