Hoppa till innehållet
Stir fry med gurka och lantgris

Stir fry med gurka och lantgris

Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g

30min

4

Lätt

Den här enkla stirfryn är vardagshjälte: snabb, smakrik och fräsch! Snabba filéstrimlor av lantgris får sällskap av färsk gurka, spets¬paprika, ingefära och vitlök. En färdig sås för wok eller stirfry gör kryddningen enkel och resultatet blir en balanserad kombination av sälta, mild hetta och krispig fräschör. Servera tillsammans med jasminris och toppa med färsk koriander – vardagskockandet blir knappast enklare än så här.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
  • 1 gurka
  • 1 spetsig paprikor
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlökslyftor
  • 0.5 tsk chiliflingor
  • 1 1 pss stir fry- eller woksås
  • 1 msk olja för stekning
  • 1 koriander
Ris
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

  1. Skölj jasminriset i kallt vatten tills vattnet har en klar färg. Koka upp 6 dl vatten i en kastrull och tillsätt salt. Lägg i riset, täck med lock och koka på låg värme i 12–15 minuter, tills vattnet har absorberats. Låt stå under lock i 5 minuter. Du kan också kolla koktiden noggrannare på förpackningen.

  2. Värm olja i en wokpanna eller stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt köttet och bryn i 4–5 minuter tills köttet är nästan genomstekt.

  3. Tillsätt schalottenlök, ingefära, vitlök och spetspaprika i pannan. Stek ännu i några minuter tills löken och paprikan mjuknar.

  4. Tillsätt gurka och stek ytterligare en kort stund, tills gurkan blir varm men ändå behåller sin krispighet.

  5. Tillsätt wok- eller stir-fry sås och chiliflakes. Blanda väl och låt det värmas igenom.

  6. Servera stir fry över jasminris och toppa med färsk koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 390 kJ / 92 kcal 1757 kJ / 415 kcal
Fett 1.5 g 6.6 g
- varav mättat fett 0.3 g 1.3 g
Kolhydrat 14.9 g 67.3 g
- varav sockerarter 0.6 g 2.6 g
Protein 5 g 21 g
Fiber 0.4 g 1.8 g
Salt 0.3 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Den här enkla stirfryn är vardagshjälte: snabb, smakrik och fräsch! Snabba filéstrimlor av lantgris får sällskap av färsk gurka, spets¬paprika, ingefära och vitlök. En färdig sås för wok eller stirfry gör kryddningen enkel och resultatet blir en balanserad kombination av sälta, mild hetta och krispig fräschör. Servera tillsammans med jasminris och toppa med färsk koriander – vardagskockandet blir knappast enklare än så här.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan