
Stir fry med gurka och lantgris
Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g30min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 1 gurka
- 1 spetsig paprikor
- 1 bananschalottenlök
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 vitlökslyftor
- 0.5 tsk chiliflingor
- 1 1 pss stir fry- eller woksås
- 1 msk olja för stekning
- 1 koriander
Ris
- 3 dl jasminris
- 6 dl vatten
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
-
Skölj jasminriset i kallt vatten tills vattnet har en klar färg. Koka upp 6 dl vatten i en kastrull och tillsätt salt. Lägg i riset, täck med lock och koka på låg värme i 12–15 minuter, tills vattnet har absorberats. Låt stå under lock i 5 minuter. Du kan också kolla koktiden noggrannare på förpackningen.
-
Värm olja i en wokpanna eller stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt köttet och bryn i 4–5 minuter tills köttet är nästan genomstekt.
-
Tillsätt schalottenlök, ingefära, vitlök och spetspaprika i pannan. Stek ännu i några minuter tills löken och paprikan mjuknar.
-
Tillsätt gurka och stek ytterligare en kort stund, tills gurkan blir varm men ändå behåller sin krispighet.
-
Tillsätt wok- eller stir-fry sås och chiliflakes. Blanda väl och låt det värmas igenom.
-
Servera stir fry över jasminris och toppa med färsk koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 390 kJ / 92 kcal | 1757 kJ / 415 kcal |
Fett | 1.5 g | 6.6 g |
- varav mättat fett | 0.3 g | 1.3 g |
Kolhydrat | 14.9 g | 67.3 g |
- varav sockerarter | 0.6 g | 2.6 g |
Protein | 5 g | 21 g |
Fiber | 0.4 g | 1.8 g |
Salt | 0.3 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.