Sushi alla Italiana
Finländsk lufttorkad skinka 80 g10min
12
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Finländsk lufttorkad skinka 80 g
- 140 g Färskost
- 20 g rucolasallad
- 0.3 kruka basilika
- 1 dl soltorkad tomat
- 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
- 0.5 dl balsamico
Instruktioner
- Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Skiva mozzarellan i tunna skivor.
- Lägg skivorna av lufttorkad skinka omlott på plastfolie så att de bildar en rektangel/platta som är ca 40 x 17 cm stor. Bred färskost jämnt över skinkan.
- Bred ut ruccola, basilika, soltorkade tomater och mozzarella längs med nedre kanten av rektangeln.
- Rulla ihop till en kompakt rulle med hjälp av plastfolien. Ta bort plasten och skär rullen i små bitar, ca. 3 cm breda. Torka av kniven efter varje snitt för snyggare yta.
- Lägg upp bitarna på ett fat och servera med en smakrik balsamico.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 40 g | |
|---|---|---|
| Energi | 918 kJ / 221 kcal | 367 kJ / 88 kcal |
| Fett | 16.2 g | 6.5 g |
| - varav mättat fett | 8.3 g | 3.3 g |
| Kolhydrat | 7.5 g | 3 g |
| - varav sockerarter | 7.4 g | 3 g |
| Protein | 11 g | 5 g |
| Fiber | 1.4 g | 0.6 g |
| Salt | 1.5 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
