Sushi alla Italiana
Finländsk lufttorkad skinka 80 g10min
12
Lätt
När du vill överraska dina gäster eller unna dig själv något nytt och spännande, prova den här italienska versionen av sushi! I den här ljuvligt salta munsbiten möts Medelhavets klassiker: lufttorkad skinka, soltorkad tomat, färsk mozzarella och aromatisk basilika. Rullarna formas till eleganta småbitar som passar perfekt som förrätt eller till en stilig cocktaildukning. Receptet är enkelt, men smakupplevelsen är allt annat än vardaglig – lite italiensk elegans på tallriken.
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Finländsk lufttorkad skinka 80 g
- 140 g Färskost
- 20 g rucolasallad
- 0.3 kruka basilika
- 1 dl soltorkad tomat
- 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
- 0.5 dl balsamico
Instruktioner
- Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Skiva mozzarellan i tunna skivor.
- Lägg skivorna av lufttorkad skinka omlott på plastfolie så att de bildar en rektangel/platta som är ca 40 x 17 cm stor. Bred färskost jämnt över skinkan.
- Bred ut ruccola, basilika, soltorkade tomater och mozzarella längs med nedre kanten av rektangeln.
- Rulla ihop till en kompakt rulle med hjälp av plastfolien. Ta bort plasten och skär rullen i små bitar, ca. 3 cm breda. Torka av kniven efter varje snitt för snyggare yta.
- Lägg upp bitarna på ett fat och servera med en smakrik balsamico.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 40 g | |
|---|---|---|
| Energi | 918 kJ / 221 kcal | 367 kJ / 88 kcal |
| Fett | 16.2 g | 6.5 g |
| - varav mättat fett | 8.3 g | 3.3 g |
| Kolhydrat | 7.5 g | 3 g |
| - varav sockerarter | 7.4 g | 3 g |
| Protein | 11 g | 5 g |
| Fiber | 1.4 g | 0.6 g |
| Salt | 1.5 g | 0.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
När du vill överraska dina gäster eller unna dig själv något nytt och spännande, prova den här italienska versionen av sushi! I den här ljuvligt salta munsbiten möts Medelhavets klassiker: lufttorkad skinka, soltorkad tomat, färsk mozzarella och aromatisk basilika. Rullarna formas till eleganta småbitar som passar perfekt som förrätt eller till en stilig cocktaildukning. Receptet är enkelt, men smakupplevelsen är allt annat än vardaglig – lite italiensk elegans på tallriken.