Suverän pannkaka med rökt skinka
1h 15min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 2 halvblodsapelsin
- 1 spetsig paprikor
- 7 dl mjölk
- 4.5 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 1 dl riven ost
- 2 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
Riv skalet av en halvblodsapelsin och kläm ur saften. Kombinerat med mjölken får du ungefär 8 dl vätska. Rör ihop i en skål apelsinsaft och rivet skal, mjölk, ägg, riven ost, olja, mjöl och kryddor. Låt svälla i 30 minuter.
Skär den spetsiga paprikan till ringar och tärna skinkskivorna. Skala den andra halvblodapelsinen med kniv och skär halvmåneformade skivor av fruktköttet.
Häll den svullna pannkaksmeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Strimla över skinkan, paprikan och apelsinskivorna.
Grädda i 200 grader tills den är färdig och gyllenbrun, ca. 30-40 minuter.
Tips
Severa pannkakan med en sallad på halvblodsapelsin och fänkål. Salladen blir exceptionellt läcker om du häller lite äppelcidervinäger överst. Blanda också i örter, rucola eller sallasblad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 641 kJ / 153 kcal | 2564 kJ / 610 kcal |
Fett | 5.3 g | 21 g |
- varav mättat fett | 1.6 g | 6.4 g |
Kolhydrat | 17 g | 67.8 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 14.5 g |
Protein | 9 g | 35 g |
Fiber | 1 g | 4 g |
Salt | 0.5 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.