Svamppasta med lantgris
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Vitlök-persilja filébiff av lantgris 2 st 230 g
- 200 g pasta (t ex Rigatoni)
- 250 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
- 1 gullök
- 3 dl köttbuljong
- 3.3 dl grädde
- 1 dl riven parmesan
- 1 kruka persilja
- 2 msk olja för stekning
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Skiva svampen samt skala och hacka löken. Lägg svampen i en torr panna, öka på värmen ånga svamparna på medelvärme till dess att den överflödiga vätskan har kokat in. Tillsätt olja i pannan och bryn nu svampen. Tillsätt den hackade löken i pannan och stek vidare.
Tillsätt 2 dl köttbuljong i pannan. Koka ihop fonden i 3–5 minuter. Tillsätt grädde och riven parmesan. Koka i ytterligare 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och lägg i såsen.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Häll av den kokta pastan.
Tillsätt olja i en separat panna och stek biffarna tills de är genomstekta. Skär biffarna i lagom stora bitar och rör ner i såsen. Tillsätt ytterligare 1 dl köttbuljong i köttpannan och skrapa ner kryddorna från botten av pannan och häll allt i såsen.
Kombinera slutligen sås och pasta. Toppa med persilja och parmesanspån om så önskas.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 650 kJ / 156 kcal | 2598 kJ / 622 kcal |
Fett | 9 g | 36 g |
- varav mättat fett | 2.5 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 11.6 g | 46.3 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 9.9 g |
Protein | 6 g | 25 g |
Fiber | 0.9 g | 3.5 g |
Salt | 0.8 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.