Svamppasta med lantgris
Snabb och mör filébiff av lantgris saltad 4 st 460 g30min
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabb och mör filébiff av lantgris saltad 4 st 460 g
- 200 g pasta (t ex Rigatoni)
- 250 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
- 1 gullök
- 3 dl köttbuljong
- 3.3 dl grädde
- 1 dl riven parmesan
- 1 kruka persilja
- 2 msk olja för stekning
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
- Skiva svampen samt skala och hacka löken. Lägg svampen i en torr panna, öka på värmen ånga svamparna på medelvärme till dess att den överflödiga vätskan har kokat in. Tillsätt olja i pannan och bryn nu svampen. Tillsätt den hackade löken i pannan och stek vidare.
- Tillsätt 2 dl köttbuljong i pannan. Koka ihop fonden i 3–5 minuter. Tillsätt grädde och riven parmesan. Koka i ytterligare 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och lägg i såsen.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Häll av den kokta pastan.
- Tillsätt olja i en separat panna och stek biffarna tills de är genomstekta. Skär biffarna i lagom stora bitar och rör ner i såsen. Tillsätt ytterligare 1 dl köttbuljong i köttpannan och skrapa ner kryddorna från botten av pannan och häll allt i såsen.
- Kombinera slutligen sås och pasta. Toppa med persilja och parmesanspån om så önskas.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 400 g | |
|---|---|---|
| Energi | 696 kJ / 167 kcal | 2783 kJ / 666 kcal |
| Fett | 9.1 g | 36.5 g |
| - varav mättat fett | 2.7 g | 10.8 g |
| Kolhydrat | 11.6 g | 46.5 g |
| - varav sockerarter | 2.5 g | 10 g |
| Protein | 9 g | 35 g |
| Fiber | 0.9 g | 3.4 g |
| Salt | 1.1 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
