
Svamppasta med lantgris
Vitlök-persilja filébiff av lantgris 2 st 230 g30min
4
Medel
Svampsäsongen går het och Snellmans höstnyheter finns äntligen i butik! Slutresultatet av denna oslagbara kombination är en urläcker pasta! Du kan välja svamp efter smak – till exempel kantareller, trattkantareller och karljohansvamp fungerar utmärkt . En krämig sås, pasta i roligt format med svamp får extra smak och matighet från de tillsatsfria filébiffarna av lantgris, som vi kryddat med vitlök och persilja.
Var noga med att endast använda svampar du säkert kan identifiera.
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Vitlök-persilja filébiff av lantgris 2 st 230 g
- 200 g pasta (t ex Rigatoni)
- 250 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
- 1 gullök
- 3 dl köttbuljong
- 3.3 dl grädde
- 1 dl riven parmesan
- 1 kruka persilja
- 2 msk olja för stekning
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
- Skiva svampen samt skala och hacka löken. Lägg svampen i en torr panna, öka på värmen ånga svamparna på medelvärme till dess att den överflödiga vätskan har kokat in. Tillsätt olja i pannan och bryn nu svampen. Tillsätt den hackade löken i pannan och stek vidare.
- Tillsätt 2 dl köttbuljong i pannan. Koka ihop fonden i 3–5 minuter. Tillsätt grädde och riven parmesan. Koka i ytterligare 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och lägg i såsen.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Häll av den kokta pastan.
- Tillsätt olja i en separat panna och stek biffarna tills de är genomstekta. Skär biffarna i lagom stora bitar och rör ner i såsen. Tillsätt ytterligare 1 dl köttbuljong i köttpannan och skrapa ner kryddorna från botten av pannan och häll allt i såsen.
- Kombinera slutligen sås och pasta. Toppa med persilja och parmesanspån om så önskas.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 650 kJ / 156 kcal | 2598 kJ / 622 kcal |
Fett | 9 g | 36 g |
- varav mättat fett | 2.5 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 11.6 g | 46.3 g |
- varav sockerarter | 2.5 g | 9.9 g |
Protein | 6 g | 25 g |
Fiber | 0.9 g | 3.5 g |
Salt | 0.8 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Svampsäsongen går het och Snellmans höstnyheter finns äntligen i butik! Slutresultatet av denna oslagbara kombination är en urläcker pasta! Du kan välja svamp efter smak – till exempel kantareller, trattkantareller och karljohansvamp fungerar utmärkt . En krämig sås, pasta i roligt format med svamp får extra smak och matighet från de tillsatsfria filébiffarna av lantgris, som vi kryddat med vitlök och persilja.
Var noga med att endast använda svampar du säkert kan identifiera.