Tantanmen
35min
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 1 msk olja
- 1 bit färsk ingefära
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk mirin eller risvinäger
- 1 msk chilipasta
- 0.5 tsk salt
Keittopohja
- 5 dl kycklingbuljong
- 5 dl kokosmjölk
- 2 msk sojasås
- 2 msk jordnötssmör
- 1 msk risvinäger
- 1 msk chiliolja
- 1 msk socker
- 65 g babyspenat
Dessutom
- 200 g ramen-nudlar
- 3 vårlöksstjälke
- 2 kokt ägg
Instruktioner
Skala och finhacka ingefäran och vitlöksklyftorna.
Bryn malet kött i pannan ordentligt i en skvätt olja. Tillsätt ingefära, vitlök och mirinsåsen, doubanjiang-pasta och salt. Stek ännu en stund.
Hårdkoka äggen (6-7 minuter). Ställ i iskallt vatten. Skala och halvera äggen.
Mät upp alla soppans ingredienser i en kastrull, men lämna ännu bort spenaten. Värm upp till kokningspunkten och tillsätt spenat, men koka den inte.
Koka nudlarna enligt förpackningens föreskrifter.
Finhacka vårlöken.
Fördela nudlar i soppskålar och häll över soppan tills nudlarna blir under vätskan. Fyll på med malet kött och toppa med ägghalvor och rödlök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 713 kJ / 171 kcal | 3566 kJ / 857 kcal |
Fett | 12.3 g | 61.6 g |
- varav mättat fett | 7.2 g | 35.9 g |
Kolhydrat | 8.8 g | 43.8 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 8.1 g |
Protein | 7 g | 34 g |
Fiber | 0.7 g | 3.3 g |
Salt | 0.9 g | 4.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.