Tomatpasta med medvurst
4
45min total tid
Lätt
Ingredienser
Tomatpasta med medvurst
- 2 gullök
- 4 vitlökslyftor
- 2 msk olivolja
- 600 g passerade tomater
- 3 msk balsamico
- 2 msk socker
- 2 msk kycklingfond
- 4 dl färska örter, hackade
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 0.25 tsk chili
- 350 g pasta
- vatten att koka
- 100 g Snellman Inhemsk medwurst strimlad 150 g
- 1 dl riven parmesan
Instruktioner
Hacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja i en stekpanna. Häll över passerade tomater och balsamvinäger.
Tillsätt socker och kycklingbuljong. Låt koka i några minuter tills löken blivit mjuk och tills såsen fått lagom konsistens. Ifall såsen blir för tjock, späd den med lite vatten. Finhacka örtkryddorna och tillsätt i tomatsåsen.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en stekpanna. Fräs medvurststrimlorna i torr stekpanna tills salamin blir knaprig.
Blanda samman kokt pasta och tomatsåsen. Strö över medvurst och garnera med riven parmesanost.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 518 kJ / 123 kcal | 2588 kJ / 616 kcal |
Fett | 3.8 g | 19.2 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 6.4 g |
Kolhydrat | 15.7 g | 78.5 g |
- varav sockerarter | 3.2 g | 15.8 g |
Protein | 5 g | 25 g |
Fiber | 2.7 g | 13.4 g |
Salt | 0.2 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.