Tomatpasta med medvurst

Tomaattikastike salamipastalle 1

Mmm, medvurst … färska örter och tomat.

4 45 min

Ingredienser

  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 600 g passerade tomater
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl blandade färska örter, t.ex. basilika,
  • oregano och persilja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 nypa chili

Gör så här

  1. Hacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja i en stekpanna. Häll över passerade tomater och balsamvinäger. Tillsätt socker och kycklingbuljong. Låt koka i några minuter tills löken blivit mjuk och tills såsen fått lagom konsistens. Ifall såsen blir för tjock, späd den med lite vatten. Finhacka örtkryddorna och tillsätt i tomatsåsen. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en stekpanna. Fräs salamistrimlorna i torr stekpanna tills salamin blir knaprig. Blanda samman kokt pasta och tomatsåsen. Strö över salami och garnera med riven parmesanost.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept