Tonkatsu på julskinka med pepparrot- och baconsylt

Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo

Denna jul kan du göra skinka med en japansk twist, då i kombination med misopasta, pepparrot och bacon. Man kunde beskriva tonkatsu som schnitzelns pikanta småkusin. Namnet är japanska och betyder bokstavligen schnitzel gjort på griskött.

Bäst lämpad för jobbet är vår Superior julskinka, som paneras helt traditionsenligt. Pricken över i:et kommer med den smakrika sylten på pepparrot och bacon.

I samarbete med: Satokausi.fi

4

Ingredienser

Tonkatsuskinka
  • 1 paket Snellman Superior Julskinka (400 g, n. 5-6 skivor)
  • 2 msk misopasta
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • olja för stekning
  • svartpeppar
Pepparrot- och baconsylt
  • 2 paket Snellman Riktig bacon (á 150 g)
  • 1 st bananschalottenlök
  • 6 st vilöksklyftor
  • 4 msk färsk riven pepparrot
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl sojasås
  • 2 msk srirachasås
  • 2 msk ljus sirap
  • 1,5 msk risvinäger eller motsvarande
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tonkatsu på julskinka med pepparrot- och baconsylt — Gör så här

Tonkatsuskinka
  1. Smörj in skinkskivorna med misopasta på bägge sidorna. Ta fram tre låga skålar - en för vetemjöl, en för äggen du vispat ihop och en för pankoströbrödet.
  2. Panera dina skinkskivor, först i mjöl, sen i ägg och slutligen i ströbrödet.
  3. Värm upp rejält med olja i en panna. Stek skinkskivorna krispiga på bägge sidor och krydda med svartpeppar. Servera med limeskivor, koriander och din pepparrot- och baconsylt.
Pepparrot- och baconsylt
  1. Hacka upp ditt bacon och stek krispigt på pannan. Lyft över på hushållspapper för att avlägsna en del av fettet.
  2. Skala och finfördela bananschalottenlöken och vitlöksklyftorna. Skala och riv pepparroten. Sautera löken in fettet från ditt bacon, tills det är rejält genomskinligt.
  3. Flytta över i en kastrull och fyll på med övriga ingredienser. Koka up och låt puttra sakteligen i ca en halv timme.
  4. Servera varm eller avsvalnad tillsammans med din tonkatsuskinka.
Palagg-Superior

”Skinkan Superior tog oss hela 4 år att utveckla, men slutresultatet är vi verkligen stolta över. Till Superior används inget krossat kött, skinkan skärs från hela stekar. En exceptionellt lång mognadstid gör Superior skinkan enastående saftig och mör. Vår Superior torde vara den enda helköttsprodukten på marknaden utan tillsatt fosfat eller så kallade fosfatsubstitut, alltså andra hjälp- eller tillsatsämnen.”

Tore, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer