Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo

Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo

Tänä jouluna voit myös kokata kinkkua japanilaiseen tapaan misotahnan, piparjuuren ja pekonin kera. Tonkatsu on leivitetyn porsaanleikkeen pikantti pikkuserkku. Nimi on japania ja tarkoittaa kirjaimellisesti possunlihasta valmistettua leikettä.

Sopivan paksut Superior Joulukinkun leikkeleet leivitetään perinteisen porsaanleikkeen tapaan, ja päälle lusikoidaan piparjuurella piristettyä pekonihilloa.

Yhteistyössä: Satokausi.fi

4

Ainekset

Tonkatsukinkut
  • 1 pkt Snellman Superior Joulukinkkua (400 g, n. 5-6 siivua)
  • 2 rkl misotahnaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 dl pankojauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • mustapippuria
Piparjuuri-pekonihillo
  • 2 pkt Snellman Kunnon pekonia (á 150 g)
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 6 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 rkl srirachaa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1,5 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo — Ohje

Tonkatsukinkut
  1. Voitele Superior joulukinkkusiivut misotahnalla molemmin puolin. Ota esille kolme laakeaa kulhoa ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikotut ja vatkatut kananmunat ja kolmanteen pankojauhot.
  2. Paneroi kinkkusiivut niin, että pyörittelet siivut ensin vehnäjauhoissa, dippaat sitten kananmunaan ja pyörittelet lopuksi pankojauhoissa.
  3. Kuumenna reilusti öljyä pannussa. Paista tonkatsukinkut rapeaksi molemmin puolin, mausta mustapippurilla. Tarjoile limesiivujen, korianterin ja piparjuuri-pekonihillon kanssa.
Piparjuuri-pekonihillo
  1. Hienonna pekonit ja paista ne pannulla rapeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
  2. Kuori ja hienonna banaanisalottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuullota sipulia pekonin rasvassa, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
  3. Siirrä kattilaan ja lisää joukkoon kaikki muut hillon ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen poreillen noin puolen tunnin ajan.
  4. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä tonkatsukinkun kanssa.
Leikkeleet-Superior-Snellman

”Tämän Superior-kinkun kehittely vei meiltä peräti neljä vuotta, mutta lopputuloksesta me ollaan kyllä ylpeitä. Superior-kinkku viipaloidaan aina kokonaisista paisteista ja poikkeuksellisen pitkä kypsennys- ja lepuutusaika tekee siitä erityisen mehevää ja mureaa. Meidän Superior taitaa muuten olla markkinoiden ainoa kokolihatuote ilman lisättyä fosfaattia, jossa ei myöskään ole käytetty ns. fosfaatin korvikkeita eli muita apumenetelmiä tai -aineita.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit