Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo
4
1t kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Tonkatsukinkku
- 1 kpl Snellman Superior joulukinkku 400 g
- 2 rkl misotahnaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 kpl kananmunaa
- 3 dl pankojauhoja
- 0.5 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl mustapippuria
Piparjuuri-pekonihillo
- 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl banaanisalottisipuli
- 6 kpl valkosipulinkynttä
- 4 rkl piparjuuri raastettu
- 1.5 dl vettä
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl soijakastiketta
- 2 rkl srirachaa
- 2 rkl vaaleaa siirappia
Ohje
Tonkatsukinkku ja piparjuuri-pekonihillo — Ohje
Tonkatsukinkut
Voitele Superior joulukinkkusiivut misotahnalla molemmin puolin. Ota esille kolme laakeaa kulhoa ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikotut ja vatkatut kananmunat ja kolmanteen pankojauhot.
Paneroi kinkkusiivut niin, että pyörittelet siivut ensin vehnäjauhoissa, dippaat sitten kananmunaan ja pyörittelet lopuksi pankojauhoissa.
Kuumenna reilusti öljyä pannussa. Paista tonkatsukinkut rapeaksi molemmin puolin, mausta mustapippurilla. Tarjoile limesiivujen, korianterin ja piparjuuri-pekonihillon kanssa.
Piparjuuri-pekonihillo
Hienonna pekonit ja paista ne pannulla rapeiksi. Siirrä talouspaperille valumaan.
Kuori ja hienonna banaanisalottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta piparjuuri. Kuullota sipulia pekonin rasvassa, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
Siirrä kattilaan ja lisää joukkoon kaikki muut hillon ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä hiljalleen poreillen noin puolen tunnin ajan.
Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä tonkatsukinkun kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 325 g | |
---|---|---|
Energia | 992 kJ / 236 kcal | 3223 kJ / 768 kcal |
Rasva | 9.8 g | 32 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 10 g |
Hiilihydraatit | 21.9 g | 71.1 g |
- josta sokereita | 11.5 g | 37.5 g |
Proteiini | 15 g | 48 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 1 g |
Suola | 3.1 g | 9.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.