Hoppa till innehållet
Traditionella leverbiffar

Traditionella leverbiffar

Nötlever i bit ca 500 g

6

30min total tid

Lätt

Traditionella leverbiffar är enkla att tillreda från Herr Snellmans nötlever i bit. Massan blir jämn när du använder en beredare som hjälp och smörstekta biffar blir alltid bäst! Leverbiffarna hör kanske inte till vanligheten i våra hem längre, men de är helt klart värda att testas. Speciellt för vänner av leverlådan är dessa biffar en sann smakupplevelse. Malda leverbiffar a la Herr Snellman, var så god!

Ingredienser

Traditionella leverbiffar

Instruktioner

Skala potatis och lök och hacka grovt i bitar.

Skär leverbiten i fyra delar och lägg dessa i en beredare tillsammans med potatis, lök och övriga ingredienser. Kör tills smeten blir jämn, tillsätt 1 ts meiram som krydda om så önskas.

Smält smör i en stekpanna och stek medeltjocka biffar på samma sätt du steker plättar.

Servera med kokt potatis eller potatismos, lingonpuré och sallad.

Tips

Om du vill ha sås kan du hetta upp (smaksatt) matlagningsgrädde i stekpannan efter stekningen. Smaksätt såsen och ös över biffarna.

Vill du ha grövre stuktur på biffarna kör du levern till massa, men river i potatis och lök efteråt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 160 g
Energi 480 kJ / 114 kcal 768 kJ / 183 kcal
Fett 4.2 g 6.7 g
- varav mättat fett 1.6 g 2.5 g
Kolhydrat 8.1 g 12.9 g
- varav sockerarter 0.6 g 0.9 g
Protein 11 g 18 g
Fiber 0.4 g 0.7 g
Salt 1 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan