Traditionella leverbiffar
6
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Traditionella leverbiffar
- 1 pkt Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 400 g potatis
- 1 lök
- 2 ägg
- 0.5 tsk vit- ellr svartpeppar
- 1.5 tsk salt
- 1 msk smör
- 1 tsk mejram
Instruktioner
Skala potatis och lök och hacka grovt i bitar.
Skär leverbiten i fyra delar och lägg dessa i en beredare tillsammans med potatis, lök och övriga ingredienser. Kör tills smeten blir jämn, tillsätt 1 ts meiram som krydda om så önskas.
Smält smör i en stekpanna och stek medeltjocka biffar på samma sätt du steker plättar.
Servera med kokt potatis eller potatismos, lingonpuré och sallad.
Tips
Om du vill ha sås kan du hetta upp (smaksatt) matlagningsgrädde i stekpannan efter stekningen. Smaksätt såsen och ös över biffarna.
Vill du ha grövre stuktur på biffarna kör du levern till massa, men river i potatis och lök efteråt.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 160 g | |
---|---|---|
Energi | 480 kJ / 114 kcal | 768 kJ / 183 kcal |
Fett | 4.2 g | 6.7 g |
- varav mättat fett | 1.6 g | 2.5 g |
Kolhydrat | 8.1 g | 12.9 g |
- varav sockerarter | 0.6 g | 0.9 g |
Protein | 11 g | 18 g |
Fiber | 0.4 g | 0.7 g |
Salt | 1 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.