Ugnsbröd med grillad kycklingkebab
20min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Det finns många varianter av den finländska klassiker som går under namnet ”varma smörgåsar”. Med några saftiga tunnbröd och Herr Snellmans nya kycklingkebabflarn vevar du ihop en smaskig, smakrik och synnerligen visuellt tilltalande helhet på en dryg kvart!
Ingredienser
Ugnsbröd med grillad kycklingkebab
- 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
- 4 tunnbröd
- 3 msk tomatketchup
- 1 msk sriracha
- 3 dl riven ost
- 100 g körsbärstomat
- 1 vild ruccola
- 1 chili
Instruktioner
Ugnsbröd med grillad kycklingkebab
Sprid ut tunnbröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ketchupen och Sriracha-såsen och bred ut på bröden.
Strö över den rivna osten och sätt en rejäl hög med kebabflarn på bröden. Grädda i en 225-gradig ugn i 10 minuter tills osten har smält och kebabflarnen börjar få färg.
Tillsätt ännu före serveringen skurna körsbärstomater, sköljd rucola och små skivor chili.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 985 kJ / 236 kcal | 1970 kJ / 472 kcal |
Fett | 12.9 g | 25.8 g |
- varav mättat fett | 4.8 g | 9.5 g |
Kolhydrat | 14.6 g | 29.2 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 5.4 g |
Protein | 14 g | 28 g |
Fiber | 1.4 g | 2.9 g |
Salt | 1.4 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.