Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker
8
3h tillagningstid + 3h total tid
Medel
Ingredienser
Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker
- 1 pkt Snellman Kryddad ugnsfilé av lantgris ca 1,2 kg
Ugnsgrönsaker
- 1 söt potatis
- 2 morötter
- 1 paprikaringar som garnering
- 2 rödlök
- 2 kålrot
- 8 vitlökslyftor
- 1 dl olivolja
- 2 msk sojasås
- 1 svartpeppar
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Ta ut köttet i rumstemperatur ett par timmar innan det ska stekas i ugn. Tryck in en stektermometeri köttet. Stek i 125 °C i ugn (i en stekpåse) med svålsidan uppåt i ca 2 timmar. När termometern visar 80 °C är köttet färdigt.
Skär grönsakerna i stora tärningar. Ringla över olivolja, soja, strö över svartpeppar och salt. Stek i ugn i 220 °C ca 25 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1018 kJ / 246 kcal | 2240 kJ / 540 kcal |
Fett | 19.7 g | 43.4 g |
- varav mättat fett | 6.2 g | 13.7 g |
Kolhydrat | 4.6 g | 10 g |
- varav sockerarter | 3.1 g | 6.7 g |
Protein | 11 g | 24 g |
Fiber | 1.6 g | 3.5 g |
Salt | 1.4 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.