Ugnsmums med länkkorv och aubergine
6
20min tillagningstid + 1h 20min total tid
Medel
Ingredienser
Ugnsmums med länkkorv och aubergine
- 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
- 2 auberginer
- 150 g riven ost
- 3 dl grädde
Sås
- 2 lök
- 4 vitlökslyftor
- 800 g tomatkross
- 1 msk sirap
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 0.5 dl färsk basilika
Instruktioner
Skär auberginen till tunna puckar, strö salt över och låt vila i en halv timme.
Tillred såsen genom att hacka och glasera löken i smör, tillsätt tomatkross, sirap, färsk basilia och de övriga kryddorna och låt puttra en stund.
Låt såsen vila och torka av auberginepuckarna. Skala och skiva länkkorven.
Placera ingredienser turvis på varandra i en ugnsform och toppa med riven ost.
Häll slutligen grädde över helheten och grädda i 50 minuter i 200 grader.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 511 kJ / 123 kcal | 1943 kJ / 468 kcal |
Fett | 9.2 g | 34.8 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 13.9 g |
Kolhydrat | 4.5 g | 17 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 13.9 g |
Protein | 5 g | 18 g |
Fiber | 1.8 g | 6.9 g |
Salt | 0.9 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.